De eerste klap is een daalder waard!

11 november 2016

Na een zeer spannende slot in de zaalcompetitie van het jaar 2015/2016, met wedstrijden tegen Invicta en Westergo is de Granaet er vorig jaar in geslaagd te promoveren naar de tweede klas. De dames en heren van het eerste hebben laten zien op het veld goed mee te komen in de tweede klasse, wat blijkt uit de koppositie die de ploeg uit Dokkum heeft weten te bemachtigen. Uiteraard staat er in de zaal weer een nieuwe competitie voor de boeg, met veel onbekende ploegen en enkele bekende ploegen. Komende zaterdag mag het vlaggenschip de spits afbijten met de zware wedstrijd tegen ROG uit Groningen. Op papier misschien wel de sterkste tegenstander aangezien zij vorig jaar gedegradeerd zijn uit de 1e klasse en op het veld nog steeds actief zijn in de eerste klasse. De Granaet hoopt direct goede zaken te doen om bovenin mee te draaien en zal daarom alles geven om de punten in Dokkum te houden. Hoewel sinterklaas dit weekend aankomt in Dokkum, hopen wij toch op volle tribunes in sporthal de Trimmer. De wedstrijd KV de Granaet 1- ROG 1 begint om 14:30.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste team mag het tweede het opnemen tegen Pallas 2. Aangezien KV de Granaet 2 alles op alles zet om dit jaar te promoveren is het zaak direct de opponent uit Leeuwarden te laten zien wat er te halen is, niks. Vorig seizoen zagen de 2 ploegen elkaar nog op het veld, en waren zij verwikkeld in een strijd om het kampioenschap. Destijds waren de Dokkumers de hofstedelingen twee keer de baas, de Granaet wil hier dan ook graag een goed vervolg aan geven.  De wedstrijd KV de Granaet 2- Pallas ’08 2 begint om 13:10 in sporthal de Trimmer.