De laatste speelronde

10 maart 2016

Na de fantastische wedstrijd 2 weken geleden tegen Invicta, die winnend werd afgesloten heeft het vlaggenschip van de Granaet alles in eigen hand om komende zaterdag het kampioenschap in de derde klasse B binnen te halen. Er moet dan gewonnen worden van Lintjo uit Olderbekoop. De club uit Dokkum kan voor de tweede keer in de clubgeschiedenis promoveren naar de 2e klasse en zal daarom dit weekend alles op alles zetten om de winst binnen te halen. De vorige wedstrijd tegen Lintjo eindigde in Dokkum in 23-14 voor de thuisclub, met name de eerste helft was een gelijkwaardige wedstrijd en het ging tot 12-12 dan ook gelijk op. Al met al dus een spannend weekend voor de Dokkumer ploeg, de wedstrijd begint om 20:20 in de MFA te Olderbekoop.

Voorafgaand aan de kampioenswedstrijd van het eerste, mag het tweede aantreden tegen het tweede team van Lintjo, de thuiswedstrijd werd overtuigend gewonnen met 17-10. Voor de Granaet staat er niets meer op het spel, terwijl dit  voor de ploeg uit Olderbekoop anders. Mocht Lintjo 2 tot de slechtste nr 7 behoren dan kan de ploeg nog degraderen, zaak dus om zoveel mogelijk punten binnen te halen. De wedstrijd begint om 19:10.

Het derde kan zaterdag de tweede plek in de reserve 3e klasse D veiligstellen, en zo bestaat er nog steeds de mogelijkheid om te promoveren. De Dokkumers moeten dan wel bij de 8 beste nr. 2 in de hele reserve 3e klasse behoren. Komende zaterdag wordt er om 14:10 gespeeld tegen it Fean in de Surventohal in Surhuisterveen.

Dan nog even kort stilstaan bij de andere kampioenswedstrijden die zaterdag worden gespeeld. De Granaet A1 speelt om 12:00 thuis tegen nr 2 Waterpoort, de juniorenzijn al kampioen en wisten tot nu toe alle wedstrijden winnend af te sluiten. Om het kampioenschap extra glans te geven zal ook de laatste wedstrijd gewonnen moeten worden. De C1  speelt om 11:00 thuis tegen de nr 2 TFS. De Dokkumers staan 2 punten voor op TFS, en heeft dus in theorie aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden. De vorige ontmoeting eindigde in een 6-8 overwinning voor onze aspiranten, een spannende wedstrijd op het programma dus. Een eervolle vermelding is er nog voor de Granaet E1. Zij komen dit weekend niet in actie, maar wisten al wel voldoende punten binnen te halen voor het kampioenschap.

Lintjo Granaet