De voorbeschouwing

10 december 2015

Zaterdag 12 december mag de hoofdmacht van KV de Granaet aantreden tegen de koploper, Westergo. Doordat de Granaet met een valse start bij DWA/Argo het zaalseizoen begon, staan de Dokkumers 2 punten achter op Westergo, zij wisten tot noch toe alle zaalwedstrijden te winnen. Granaet heeft echter wel indruk gemaakt door in de wedstrijden daarna 28, 33 en 31 doelpunten te scoren. Ondanks deze monsterscore staat de Granaet dus nog niet bovenaan. Granaet 1 staat op de 3e plaats achter Westergo en Invicta. Invicta verloor nog niet, maar speelde wel een wedstrijd gelijk.

In het seizoen 2008/2009 speelde de Granaet voor het laatst tegen Westergo in de zaal. De Granaet wist toen maar één punt te pakken voor de ploeg uit Bolsward. Op het veld was de laatste ontmoeting op 16 mei in het seizoen 2014/2015. Ook hier wist de Granaet maar één punt te pakken uit twee wedstrijden. Volgens de historie heeft de Granaet het dus altijd lastig tegen Westergo, maar de Dokkumers zijn in bloedvorm. Bij winst is Invicta misschien wel de lachende derde.

De westrijd Westergo 1 – Granaet 1 wordt om 19.10 uur gespeeld in Bolsward

Voor de selectie van de Granaet wordt het een lange dag. Granaet 2 start namelijk om 9.45 uur in Groningen. Parabool 4 is de tegenstander op deze vroege ochtend. In de 3e Klasse C staan er na vier wedstrijden maar liefst vier ploegen op vier punten. Zo ook de Granaet en de Parabool. Ook verloren beide ploegen punten aan de Wâlden en DWA/Argo. In een onderlinge strijd bepalen de Parabool en de Granaet zaterdag wie de beste is.

Granaet 3 speelde al twee wedstrijden uit met 7 spelers. Door blessures staat Granaet 3 er dus niet zo goed voor. Doordat Harkema 3 twee weken geleden niet op kwam dagen wordt de Granaet echter een beetje geholpen. Door de punten die in mindering gebracht zijn bij de directe concurrent stijgt de Granaet een plaats op de ranglijst. Op zaterdag avond is DTG 2 de tegenstander. Zij staan gedeeld op de derde plaats en haalden vier punten uit twee wedstrijden. Door te winnen zou de Granaet op gelijke hoogte komen met DTG en met nog één wedstrijd te goed tegen Harkema zou de Granaet ook opeens weer mee kunnen doen bij de top van de ranglijst.

Granaet A1 speelt een thuiswedstrijd om 19.00 uur in de Trimmer. Granaet A1 won tot nu toe alle drie wedstrijden. Tegenstander It Fean A1 is ook nog ongeslagen, maar speelde al twee wedstrijden gelijk. Des ondanks staat It Fean maar één plekje achter de Granaet op de tweede plaats. Koploper de Waterpoort A1 staat bovenaan met negen punten, maar speelde al vijf wedstrijden.

Klik hier voor het volledige wedstrijdprogramma.