De Voorbeschouwing

29 december 2015

Hoewel het nieuwe jaar komende zaterdag nog maar 2 dagen jong is, staan toch alweer de eerste wedstrijden van KV de Granaet op het papier! Het is niet de selectie die dit keer mag spelen, maar toch staan er leuke wedstrijden op papier.

We beginnen met de senioren 3 die de inhaalwedstrijd spelen tegen Harkema 3 welke op 12 december jl. niet doorging. De Granaet 3 heeft wat moeilijkheden gehad aan het begin van de zaal, waardoor nog niet veel wedstrijden met een volledig 8- tal zijn uitgespeeld. Daarnaast het feit dat er 2 wedstrijden zijn uitgesteld wegens personele bezetting bij de tegenstanders zien we het 3e terug op de 6e plaats. Echter kunnen zijn in punten gelijk komen met de nummer 3 wanneer beide inhaalwedstrijden gewonnen worden, niks aan de hand dus. De wedstrijd begint om 20:00, dus voorafgaand aan de nieuwjaarsborrel kan er nog genoten worden van een leuke, waarschijnlijk spannende pot korfbal! Uiteraard zal de Granaet 3 er alles aan doen om de avond nog iets meer op te vrolijken op de nieuwjaarsborrel.

Om 19:00 speelt de C1 thuis tegen de noorderburen uit Hantum, DTL C1 komt op bezoek. Om aansluiting te houden met de koppositie zal de ongeslagen status van de Aspiranten C1 behouden moeten worden tegen hekkensluiter DTL. De C1 heeft in ieder geval voldoende getraind afgelopen week, dus er is voldoende vertrouwen om de wedstrijd winnend af te sluiten!

De D1 speelt tegen naaste belager Lintjo D1, de ploeg van Peter van der Kloet is gebrand om deze wedstrijd te winnen om zo een eerste gaatje te slaan richting de concurrentie. De spelers van de toekomst doen het goed deze jaargang, want in 12 wedstrijden dit seizoen werden er nog geen punten verloren, 186 doelpunten gescoord, en maar 28 tegen gekregen. De Granaet D1 wil haar kunsten graag aan het grote publiek laten zien, en hoopt deze reeks zaterdag om 18:00 voort te zetten!

De Granaet D2 speelt om 17:00 tegen Frigro D1, ook de D2 doet het goed en staan boven aan in hun klasse. De tegenstander van de middag staat op een een na laatste plaats en dus kunnen de spelers van de Granaet D2 goede zaken doen door zaterdag te winnen.

Aan het begin van de speelmiddag speelt de Granaet D3 om 16:00 tegen de Lauwers D1. Misschien kunnen zij onder aanvoering van (luidruchtig?) thuispubliek het nieuwe jaar goed inluiden en voor een stunt zorgen tegen de pupillen van de Lauwers.

Tot slot is er nog een uitwedstrijd voor de Aspiranten B1 tegen NKC/ Wees Kwiek B1. De wedstrijd wordt vroeg in de middag om 14:00 gespeeld in sporthal de Holten in Marum (Gn). Zouden de jonge spelers de slaap al uit hebben na een lange jaarwisseling? Er mag vanuit worden gegaan van wel, want motiveren voor een wedstrijd tegen de koploper zou toch niet nodig hoeven zijn. Bovendien kan de Granaet B1 de punten wel gebruiken en zit er voldoende perspectief in het spel van de ploeg. Wellicht zijn er mensen die niks te doen hebben op deze vrije zaterdag en de moeite nemen om af te reizen naar Marum.