De Voorbeschouwing

15 januari 2016

De selectie van KV de Granaet neemt het zaterdagavond op tegen de selectie van DWA/Argo. De Winsumers en Bedumers zijn ondertussen bekenden voor de Granaet aangezien de twee teams elkaar afgelopen jaren vaak hebben getroffen. Vorig jaar werd er door het vlaggenschip van KV de Granaet nog tegen DWA gestreden om degradatie te voorkomen, dat is dit seizoen echter wel anders. De Dokkumers zijn namelijk koploper in de derde klas B en ook DWA doet het niet onverdienstelijk met maar 3 punten achterstand. Voor KV de Granaet dus zaak om de wedstrijd winnend af te sluiten, en dat blijkt nog niet zo’n makkelijke opgave, de ploeg uit het noorden van Groningen wist namelijk als enige tot nu toe punten af te snoepen van KV de Granaet. De wedstrijd begint om 20:30 in sporthal de Trimmer.

Dan door naar het tweede, Granaet 2 ging in de eerste zaalwedstrijd onderuit tegen de ervaren korfballers van DWA/Argo. Op de ranglijst lopen de beide ploegen elkaar echter vrijwel niet. Met één punt voorsprong op de Granaet staat de ploeg uit Groningen op de 3e plaats. Om er voor te zorgen dat de Granaet naar boven kan kijken op de ranglijst, in plaats van naar beneden, is een overwinning gewenst. Met een goed gevulde bank zal Granaet 2 aan de wedstrijd beginnen welke om 19.2o uur begint.

Granaet 3 krijgt bezoek van TDK. Vorige wedstrijd werd door de Granaet uitgespeeld met maar 7 spelers. Vanwege blessures konden de Dokkumers geen vuist maken tegen de ploeg uit Deinum. Wellicht maken zij thuis in Dokkum meer kans. Aan te weinig spelers zou het deze keer niet mogen liggen. Bovendien geeft de ranglijst hoop op een goed resultaat. Van de vier gewonnen punten uit zeven wedstrijden zijn er dus al twee gewonnen van de zeven van Dokkum.

Afgelopen weekend kwamen de supporters met grote getale richting sporthal de Trimmer. Voor spelers is er niets leukers dan het spelen voor een volle zaal. Wij hopen dan ook dat de fanatieke aanhang ons in de Trimmer weer komt steunen.

Klik hier voor het volledige wedstrijdprogramma van zaterdag 16 januari.