de voorbeschouwing

12 februari 2016

Aanstaande zaterdag staat de eerste van drie finales op het programma in de 3e klasse B. Met nog drie competitie rondes te gaan moeten Invicta, de Granaet en Westergo bepalen wie er kampioen gaat worden. Invicta uit Kollum staat één punt voor op de Granaet en Westergo, maar alle ploegen spelen nog een keer tegen elkaar.

Om 20.20 uur komt KV Westergo het in de Trimmer opnemen tegen de Granaet. In december won de Granaet uit, met 19-20. Misschien wel een gestolen overwinning. De Granaet stond namelijk de hele wedstrijd achter. Pas in de laatste minuut werd de winnende treffer gemaakt.

Kan de Granaet het kampioenschap in eigen hand houden? Kom het team aanmoedigen in de Trimmer! De Granaet kan alle support goed gebruiken.

GranaetWedstrijdPosterZat13feb

Voorafgaand van deze wedstrijd speelt de Granaet 2 een wedstrijd in de subtop. Parabool 4 staat op de 3e plaats, één punt boven de Granaet. Bij winst kunnen de Dokkumers de 3e plaats overnemen van de studenten uit Groningen. Twee maanden geleden zat het er echter niet in. De 15-14 uitslag op het scorebord doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd was, maar veel meer zat er toen niet in voor de Granaet. Pas in de laatste minuten werd er nog een paar keer gescoord. De wedstrijd was daarvoor al uit handen gegeven. Hopelijk kunnen de Dokkumers beter omgaan met een avondwedstrijd dan de spelers van de Parabool. 19.10 uur klinkt het startsein in sporthal de Trimmer.

Om 18.00 uur krijgt het eerste zaalteam bezoek van DTG 2. Dit is pas de eerste ontmoeting van de beide ploegen omdat de eerdere uitwedstrijd nog ingehaald moet worden. Op de ranglijst ontwijken beide partijen elkaar echter niet. Granaet 3 staat slechts één punt voor. We zullen zien of de Granaet haar 4e plaats vast kan houden.

Klik hier voor het volledige wedstrijdprogramma.