De Voorbeschouwing Harich- Granaet

10 september 2020

Na de wedstrijd tegen ZKC’19, waarin KV de Granaet zich kranig weerde en tot een 16-21 eindstand kwam, belooft komend weekend veel goeds. De in de zaal uitkomende overgangsklasse-tegenstander van afgelopen zaterdag werd toch enigszins verrassend aan de ketting gehouden door de Granaet. Met dit resultaat op zak is er vertrouwen getankt en kan het compleet gerenoveerde Granaet 1 vol goede moed richting de volgende wedstrijd: Harich 1 – de Granaet 1.

De statistieken liegen er niet om. Sinds jaar en dag is dit een spannend affiche. Dat is ook zeker terug te vinden in de cijfers. Dat het tot het laatste fluitsignaal spannend is in de clash tussen de geel-blauwen, dat is algemeen bekend bij elke Dokkumer. Maar, wist u dat…. Sinds eind 2016 elke keer de thuisclub de punten behoudt? Alleen najaar veld 2018 wisten beide clubs op vreemd terrein van elkaar te winnen. Aan De Granaet de schone taak om het kunstje van exact 2 jaar geleden nogmaals uit te voeren, en de punten mee te nemen uit Harich.

Voor De Granaet 2 was de eerste zaterdag van de competitie afgelopen weekend een dag waar we met z’n allen lang naar uit hebben gekeken. De Granaet 2, een team dat maar liefst bestaat uit 7!! andere spelers in vergelijking met vorig jaar nam het op tegen Heerenveen 3. Na een moeizaam begin wist De Granaet sterk terug te komen en de wedstrijd af te sluiten met een 14-12 winst! Een mooie voorbode voor wat komen gaat dit seizoen!

Aankomende zaterdag staat dit kersverse team tegenover Harich 2. Wist u dat in de jaren 2016 tot en met 2018 De Granaet 2 maar één keer de overwinning wist te pakken op Harich 2? Nou, daar sloegen wij ook even van achterover. Maar! Het lijkt alsof het tij zich keert, het is onze beurt. De Granaet wist namelijk vanaf veldseizoen 2019 alle wedstrijden van Harich te winnen! We zijn als team uiteraard gedreven om deze lijn voort te zetten.

Natuurlijk kunnen we dit niet zonder onze trouwe supportersschare en wij hebben jullie steun hard nodig! Komt u ons ook aanmoedigen komende zaterdag op 1,5 meter van elkaar, langs de lijn? Het tweede bijt het spits zaterdag af om 14:00 waarna de beide eerste teams om 15:30 volgen! Adres: Harichsterdyk 3a in, je raadt het nooit, Harich!

Wedstrijduitslagen