Erop of eronder

18 februari 2016

Voor het eerste van de Granaet staat er dit weekend veel op het spel in de wedstrijd tegen koploper Invicta. Met een puntje achterstand kan de Granaet in de een na laatste speelronde bij winst goede zaken doen richting promotie. De vorige ontmoeting eindigde ondanks een slechte wedstrijd aan Dokkumer zijde in een 15-17 winst voor de Granaet. Invicta is echter de ploeg in vorm en wist sinds het verlies tegen de Dokkumers alle wedstrijden te winnen. Natuurlijk heeft de Granaet in de laatste ontmoeting tegen Westergo vertrouwen kunnen tanken, en met de strijd en passie die de spelers en speelsters van de Granaet toen lieten zien zijn er zeker opnieuw mogelijkheden tegen Invicta. De Kollumer ploeg is bij winst kampioen in de 3e klasse B, en daarom zullen de trouwe supporters van Invicta naar alle waarschijnlijkheid in grote getale aanwezig zijn. Voor het publiek in Dokkum een mooi affiche om de wedstrijd te komen bezoeken zodat er ook op de tribune een ware strijd kan ontstaan. De wedstrijd begint om 20:20 in de Trimmer.

Granaet invicta

De Granaet 2 heeft zich ondertussen veilig weten te spelen in de reserve 3e klasse, en kan daarom met veel vrijheid het duel ingaan tegen CSL 3. De laatste ontmoeting tussen deze 2 teams in de middenmoot eindigde in een ruime overwinning van de Dokkumers van 22-7. De formatie uit Britsum zal deze nederlaag nog niet vergeten zijn, en zal gezien de ranglijst de offday van toen recht willen zetten. Bij winst van de Granaet komt de ploeg op gelijke hoogte met CSL, maar beide ploegen spelen alleen nog om de eer aangezien de eerste plaatsen niet meer te achterhalen zijn. Om 19:10 klinkt het eerste startsignaal.

Ook bij het derde komt er een ploeg uit Britsum op bezoek, CSL 4. In tegenstelling tot het tweede ging de wedstrijd tussen de Granaet 3 en CSL 4 de kant op van de geelhemden. Er werd uit verloren met een stand van 21-10 en dus is het voor de Granaet 3 alleen te doen om revanche. De Granaet 3 speelde zich namelijk ook al veilig in de reserve derde klasse, en heeft daarnaast ook geen uitzicht meer op de bovenste plaatsen. De wedstrijd begint om 18:00 in de Trimmer.