Het veld weer op

1 april 2016

Na de promotie in de zaal naar de tweede klas worden de competities op het veld weer hervat voor de senioren. Zowel het eerste als het tweede hebben voor de zaal een prachtige uitgangspositie weten te bemachtigen met goed korfbalspel. Het eerste verloor voor de zaalcompetitie slechts een wedstrijd tegen de nr 2 in de poule Elko en staat slecht een punt voor op de achtervolgers, het tweede daarentegen wist alle wedstrijden te winnen en heeft een voorsprong van 2 punten op de concurrentie. Het derde wist helaas geen mooie uitgangspositie te bemachtigen en zal alle zeilen moeten bijzetten om uit de onderste regionen van de competitie te komen. De jeugd begint allemaal met een nieuwe competitie en zal vanaf het begin kunnen strijden voor de koppositie.

Op de waarschijnlijk zonnige zaterdagmiddag speelt de selectie tegen een bekende tegenstander, namelijk Lintjo uit Olderbekoop. Inderdaad de ploeg die het eerste van het kampioenschap af kon houden en zelfs een aantal keer knap op voorsprong kwam in de beslissende wedstrijd. Uiteindelijk wist de Granaet de tegenstander toch over de knie te krijgen en de wedstrijd naar zich toe te trekken, met name het laatste kwartier mocht bestempeld worden als Dokkums kwartiertje. Voor komende zaterdag is het voor de Electroworld Talsma- formatie van belang om vanaf het begin van de wedstrijd Lintjo niet in de wedstrijd te laten komen, om zo de spanning er direct uit te halen en de wedstrijd winnend af te sluiten. De vorige veldwedstrijd eindigde uiteindelijk in een 14-19 stand voor de Dokkumers, een ondertussen bekende stand tussen deze ploegen. De wedstrijd begint om 15:30 in het tolhuispark

Voor het tweede staat is het zaak om de goede vorm van voor de zaal weer terug te vinden, na een toch wat teleurstellend zaalseizoen. Hiervoor is de wedstrijd tegen Lintjo een prachtig affiche, namelijk de nr 1 tegen de nr 8. Op papier een makkelijke wedstrijd maar doelpunten zijn vaak schaars aan de kant van de Dokkumers. De Granaet heeft tot nu toe de wedstrijden tegen Lintjo toch naar zich toe weten te trekken en kan dan ook uitkijken naar een succesvol weekend. De wedstrijd tussen de beide reserveteams begint om 14:00 in het tolhuispark.

Het derde begint meteen aan een lastige uitwedstrijd tegen nr 1 Noordenveld. Het is afwachten hoe het derde ervoor staat na de zaal en wellicht weet de ploeg meteen te verassen in de reserve 4e klasse C. De A1 begint aan een nieuwe competitie en start met de lastige uitwedstrijd tegen Waterpoort A1, in de zaal werd er nog twee keer gewonnen van deze ploeg, maar het veld is toch altijd weer anders.