Voorbeschouwing

6 januari 2017

Het nieuwe jaar is al even bezig en komend weekend gaan ook de korfbalwedstrijden weer van start. Na het succesvolle jaar 2016, probeert KV de Granaet dit door te zetten in 2017 met meteen een topper op het programma. In klasse 2B neemt de trotse koploper uit Dokkum het op tegen de naaste achtervolgers uit Garyp. Het is niet alleen een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in de competitie, ook is het dit jaar een ware familieclash, aangezien hoofdtrainer José Berkenbosch het opneemt tegen zoon Ron. Beide clubs werden vorig jaar kampioen in de derde klasse, en daardoor is de prestatie nu al groots. Afgelopen jaren heeft KV de Granaet het niet vaak tegen V&V opgenomen, en daardoor is het een grote vraag hoe de teams zich tegenoverelkaar verhouden. Al met al dus een wedstrijd waar veel op het spel staat, maar boven alles mag de winnaar van het duel zich minimaal een week lang(er) koploper van de tweede klasse noemen. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Hege Fiif in Hardegarijp en zal starten om 20:00. Namens de selectie hopen wij weer veel van onze trouwe supporters te mogen ontmoeten in het nieuwe jaar.

Dan KV de Granaet 2 die zich maar 1 doel voor ogen hebben gesteld. Kampioen. Het tweede is goed op weg met een ongeslagen status in de zaal. Dit weekend is het daarom zaak dit zo te houden, en wel tegen SCO 5. Op papier een van de sterkere tegenstanders, wat terug te zien is aan de derde postitie op de ranglijst. Ook SCO is een onbekende ploeg voor de jonge selectie van de dokkumers, en daarom zal de ploeg meteen goed uit de startblokken moeten komen om niet gedurende de wedstrijd achter de feiten aan te hoeven lopen. KV de Granaet 2 speelt om 18:00 in sporthal de Steense in Wolvega.