28 maart de algemene ledenvergadering van de KV de Granaet.

29 maart 2018

Op de agenda stonden veel gebruikelijke punten die op een jaarvergadering thuis horen.
Een interessant agenda punt was de ‘bestuurswisseling’ Jan Iedema neemt de voorzittershamer over van Hans Westra.
Ikzelf zit nog niet zo lang bij deze korfbalclub, voor mijn was en is Hans de voorzitter. Een geweldige man. Rustig, aardig, slim en met zeer veel hart voor de club. Bedankt Hans.
En Jan, wat mooi dat jij nu deze functie wil bekleden.
Na de overhandiging van de Voorzittershamer en een afscheidscadeau voor scheidend voorzitter, Hans, werd de vergadering geslot…

“Oh nee, nog één ding”,: zei Selle (secretaresse) Walsma. Ze deed twee stappen naar de hoek van de kantine en pakte een soort beker, de ‘VrijwilligersBokaal’.
Een doorgeef prijs, die de ontvanger van vorig jaar dus weer aan een ander geeft. Selle Walsma heeft hem op de vorige Algemene ledenvergadering van Aly Cuperus in ontvangst genomen.

Selle heeft het nodig gevonden om mij dit jaar de “VrijwilligersBokaal” te geven. De redenen? Inzet voor de jeugd, om die op een hoger niveau te krijgen, serieuzer omgaan met het spel, Korfbal. Assisteren bij de selectie. Zitting nemen in de beleidscommissie. Prachtig mooi, en oh ja, dat ik de lekkerste pizza’s bak, vooral die met pesto.

Voor mij was en is dit heel verrassend, want er zijn veel meer vrijwilligers: zij die in het bestuur zitten, trainers die op het veld staan, scheidsrechters die op de zaterdag thuis- en uitwedstrijden fluiten, barpersoneel die in de kantine staan, leden die in een commissie zitten.

Mooi, die waardering en dank, maar deze bokaal is voor mij waar hij voor in het leven is geroepen, namelijk een waardering, dank én een aanmoedig om mijn taken als vrijwilliger voort te zetten. Dat ga ik doen.

En ja, ik bak best goeie pizza’s

KV de granaet, Selle, bedankt,

Met sportieve groet,