9e Spar Boonstra Tientoernooi

7 mei 2018

Vrijdag 8 juni organiseert KV de Granaet voor de 9e keer het tientoernooi dat ook dit jaar weer wordt gesponsord door Spar Boonstra. Vorig jaar wisten Jabic en Ronald de Jager in een spannende finale tegen Sietse van der Veen en Daniël Hoogeboom de felbegeerde wisselbeker te bemachtigen. Wie gaat er dit jaar met deze prijs vandoor? Iedereen vanaf de aspiranten mag deelnemen aan het toernooi, ook niet-korfballers en korfballers van andere verenigingen zijn van harte welkom! Het toernooi start op 19.00u, rond 21.30u zal naar verwachting de finale worden gespeeld.

Voorafgaand aan het tientoernooi zal voor de Kangoeroes en D/E/F-pupillen een ouder-kind tientoernooi worden georganiseerd. Hierbij vormen de jeugdspelers een koppel met één van hun ouders/verzorgers. Ouders schieten op een seniorenkorf (3.5 meter), de jeugdspeler schiet op een korf van zijn/haar eigen hoogte (F: 2,5 m; E/D: 3 m). Het ouder-kind toernooi start om 17.00u en duurt naar verwachting tot 18.30u, na afloop is er voor iedereen een broodje hamburger.

Wat is tienen?
Bij tienen (ook wel: prikken of pjukken) nemen twee koppels het tegen elkaar op. Hierbij staan twee korven op een vaste afstand van elkaar en wordt er om en om geschoten. Het team dat na 10 minuten de meeste doelpunten heeft gemaakt, wint. Ervaring in korfbal is geen vereiste. Alle koppels schieten dit jaar van een afstand van 6 meter. Bij het ouder-kind toernooi zal de afstand worden aangepast, afhankelijk van het team waar de jeugdspeler in speelt.

* indicates required field

1. Open training!