Granaet 1 wint zenuwslopende pot van Thrianta 1

24 september 2019

Zaterdag 21 september speelde de Granaet een spannende uitwedstrijd tegen Thrianta. Een wedstrijd die gespeeld moest worden in toch best wel warme temperaturen en tijdens het 60-jarig jubileumfeest van Thrianta. Onder leiding van scheidsrechter A.R. Dalmolen begonnen beide teams sterk aan de wedstrijd. Het was een continue nek aan nek race. In de eerste helft wisten beide teams namelijk geen gat te slaan van 2 doelpunten. Gerben scoorde vlak voor rust de 11-12, waardoor De Granaet wel met een voorsprong de rust in ging. Maar, deze wedstrijd was nog zeker niet gespeeld.

De Granaet kwam erg goed uit de kleedkamer, ofwel een hoekje schaduw op het veld. De verdediging van de Granaet hield de boel goed dicht waardoor Thrianta moeite had met scoren. De Granaet wist toen uit te lopen naar een 11-14 voorsprong. Hierna werden de rollen helaas omgedraaid en kwam Thrianta weer tot scoren. Zij brachten de stand weer terug naar 14-14. Vanaf dat moment ging het weer nek aan nek tot het moment dat Thrianta toch wel gevaarlijk begon uit te lopen. 19-16 was de stand met nog ongeveer 10 minuten op de klok. Maar! De Granaet ging met volle strijdlust door waardoor de stand werd teruggebracht naar 20-20 met een doelpunt van Jacob Ruben. Het bleef maar spannend.

Jelle wist in de laatste paar minuten de Granaet weer op voorsprong te zetten, 20-21. De spanning was al helemaal om te snijden toen Thrianta vervolgens de 21-21 maakte. Maar, de Granaet had niet zolang in de auto gezeten om het veld te verlaten met 0 punten. In de laatste 15 seconden van de wedstrijd kreeg de Granaet een vrije bal mee. Daniël, die op de aangeef positie stond, had gezien dat Anne Ruth achter de korf werd vrijgelaten. Het fluitsignaal ging, Anne Ruth kreeg de bal van Daniël en scoorde daarmee de 21-22. De secondes die overbleven waren voor Thrianta niet genoeg om nog tot scoren te komen en zo werd de Granaet de winnaar in deze super spannende wedstrijd!

Volgende week speelt de Granaet 1 een uitwedstrijd om 15:30 tegen Noordenveld 1.