8Dec: E1 wint ruim, na spannende 1ste helft

17 december 2018

Op zaterdag 8december moest de E1 voor haar 2de wedstrijd van het zaal seizoen naar Drachten.

Drachten E1had net als De Granaet E1 haar eerste wedstrijd gewonnen, dus was het nú al een strijd om plek één.

Onze E1 bleek voor het eerst sinds lange tijd weer een tegenstander te hebben getroffen die een helft lang gelijkwaardig was aan ons.

De wedstrijd begon prima: enkele vlotte aanvallen en we stonden met 0-1 voor. Bij Drachten liep echter een vliegensvlug menneke rond. Dit menneke ontsnapte viermaal

Aan de aandacht van onze jongens en viermaal was het raak. Drachten overrompelde duidelijk De Granaet met een 4-1 als resultaat. Goswin bracht met de nodige aanwijzingen

Weer meer lijn in het spel en door knap spel boog de jeugd de achterstand om in een 4-5ruststand.

De spanning was om te snijden geweest de eerste helft, maar ook was duidelijk dat Drachten het scorend gezien van maar één speler had, terwijl bij onze E1 elk van de vijf spelers kan scoren en dat geeft meer opties….. Dat bleek ook tijdens de tweede helft. Uw razende reporter ving in de pauze nog een klein stukje van de aanwijzingen van Goswin op en het was mooi om te zien hoe het team vervolgens die aanwijzingen in de tweede helft oppikte: het spel van Drachten leverde een minuut of 12 nauwelijks nog een kans op, terwijl De Granaet rustig doorging met rondspelen, afstandsschoten en hier en daar een inloopbal! We liepen daardoor uit naar 4-12. In de laatste drie minuten werd er aan beide zijden nog flink gescoord wat leidde tot een eindstand van 6-14.

Een belangrijke overwinning op een (waarschijnlijk) grote concurrent voor de rest van het zaalseizoen.

En leuk ook:Marit, die pas voor de tweede keer een wedstrijd mee speelt met de E1, pikt ook deze wedstrijd weer “gewoon” haar goal mee. Klasse hoor!