8Dec: Granaet E3 doet zichtzelf tekort tegen Flamingo’s E2

17 december 2018

Net voor 12uur zijn de dames van E3 aan het warm lopen in de sporthal te Buitenpost. Dit nieuwe, vijf dames tellende team, van wie er drie pas dit zaalseizoen hun eerste wedstrijden spelen, gaat vandaag op jacht naar de eerste overwinning.

Tegenstander Flamingo’s E2 heeft een jongedame die erg handig met de bal is en die niet twijfelt als ze kan schieten, blijkt al snel. Zij brengt met twee schoten de Flamingo’s op een 2-0 voorsprong.

De spanning lijkt er af bij de Granaet, want er komt tegenspel van onze meiden. Zo komt Amber na een pass van Nynke tot een afstandsschot dat helaas via de korf het veld in spat. Vanaf nu zijn beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. De volgende poging van Amber is wel raak: 2-1. En vlak daarna scoort Naomi als invaller de2-2.

Spanning op het veld, maar ook spanning op de tribune. Ouders van beide ploegen moedigen de jeugd aan en dat wordt opgepikt. In de laatste vijf minuten van de eerste helft vallen nog drie doelpunten:

Naomi maakt de 3-3, waarna ze rusten met een 4-3 ruststand: alles is nog mogelijk.

Na rust heeft onze E3 de meeste kansen en komt het via de 4-4 van Sanne nog op een verdiende voorsprong van 4-5 door Naomi op aangeven van Anna. Daarna worden echter behoorlijk wat kansen op een beslissende 4-6 gemist. De Flamingo’s houden hopen helaas komen zij 3 minuten voor tijd op 6-5 voorsprong. Ook daarna heeft de E3nog een kans of vijf gehad op de gelijkmaker (en meer), maar de bal wilde met geen mogelijkheid meer in de korf.

Zo eindigt deze mooie wedstrijd in een 6-5 nederlaag, maar is het ontzettend positief om te zien dat E3 genoeg kansen weet te creëren. De eerste overwinning voor onzeE3 is daarom nog slechts een kwestie van tijd.