Afsluiting seizoen E’tjes en F’jes

25 juni 2019

Afgelopen weekend stond er een leuk en vol programma op de agenda voor de E’tjes en F’jes. Op de vrijdagmiddag was er het ouder en kind tientoernooi, zaterdagochtend het jeugdkorfbaltoernooi in De Pein en zaterdagmiddag de afsluitende activiteit voor alle E’tjes en F’jes.

Na een mooi en gezellig ouder en kind tientoernooi op de vrijdag moesten de jeugdspelers van K.v. de Granaet zaterdagochtend weer vroeg uit de veren. Voor de E2 begon de eerste wedstrijd om 9.30 uur en om 10 uur mochten ook de andere teams hun eerste wedstrijd spelen. De F’jes stonden de eerste wedstrijd direct tegenover een sterke tegenstander en ondanks alle inzet en goede spel ging die wedstrijd nipt verloren. De andere 2 wedstrijden werden overtuigend gewonnen waardoor ze uiteindelijk op de 2e plaats waren geëindigd.

De E3 liet, na een moeilijke veldcompetitie, zien dat ze best al aardig kunnen korfballen! De eerste 2 wedstrijden werden gewonnen en de laatste wedstrijd was spannend en ging gelijk op. Een paar minuten voor het einde kwam de tegenstander op voorsprong, maar door een prachtig afstandschot in de laatste 20 seconden van de wedstrijd werd er uiteindelijk gelijk gespeeld. Jammer genoeg eindigde de E3 uiteindelijk (door het doelsaldo) op de 2e plaats, de nummer 1 had in het toernooi 2 doelpunten meer gescoord.  Maar dat mocht de pret niet drukken! Er werd niet verloren… en laat nou net een ouder.. in ieder geval, patat voor het hele team J.

De E2 zette het goede spel van de laatste weken voort en wist met mooie aanvallen veel doelpunten te maken (19 in totaal) een goede prestatie en dat leverde dan ook de verdiende 1e plaats op.

De E1 speelde zoals ze de laatste tijd steeds spelen; snelheid, inzicht, de vrije persoon zoeken, schieten, afvangen en veel scoren.. het was dan ook niet een grote verrassing (al moet dat dan nog wel even gebeuren) dat ook de E1 de 1e plaats in de wacht sleepte.

De zaterdagmiddag stond in het teken van een gezellige middag om het seizoen samen af te sluiten. Bijna alle E’tjes, F’jes en trainers/begeleiders waren hierbij aanwezig en het zal niemand verbazen dat we begonnen met een mega groot watergevecht! Na het watergevecht en vele buikglijders was het tijd om droge kleren aan te trekken, veel te drinken en wat te snoepen waarna de Mega Muziek Bingo op het programma stond. Dansen, zingen, muziek raden, doorstrepen…totdat: BINGO!! Marije en Marit hadden beide op hetzelfde moment bingo. Omdat er maar 1 hoofdprijs was werd er geloot en was Marije de trotse winnares van de grote opblaas krokodil! Nadat iedereen bingo had en uiteraard een prijsje had ontvangen was het tijd om weer lekker buiten te spelen (vooral met de gewonnen helikoptertjes).

Om het feest compleet te maken was er net voor 18 uur patat en een snackje voor iedereen! Vanaf 18.30 uur kwamen de eerste ouders/familie binnen en om 18.45 uur, toen bijna alle ouders aanwezig waren, werden de kampioenen gehuldigd door de Voorzitter van K.V. de Granaet. Zowel de E1 als de E2 hadden het kampioenschap binnengehaald en kregen van de Granaet een mooie sleutelhanger (met korf en bal) als aandenken.

Vervolgens werden de E3 en de F1 door de trainers in het zonnetje gezet, gehuldigd en verrast met een medaille als aandenken aan het afgelopen seizoen. Ook de E1 en de E2 kregen deze medailles uitgereikt en werd er tot slot een mooie groepsfoto gemaakt. Hiermee is er een eind gekomen aan het korfbalseizoen 2018/2019 en willen alle trainers/begeleiders de kids (en de ouders natuurlijk!) bedanken voor het leuke, mooie, leerzame en gezellige korfbalseizoen en wensen we iedereen een fijne vakantie toe!

Tot ziens op het korfbalveld!

Namens de f’jes: Mirthe, Elena en Lianne
Namens de E’tjes: Jorrit, Martine, Marrit, Anna Sabina, Herman en Goswin