Anabolen?! Niet in Dokkum te krijgen hoor, wel in Lelystad

30 september 2018

Op 29 september mocht het eerste team van de Dokkumer korfbal vereniging aantreden tegen alweer een onbekende tegenstander in de tweede klasse C. Exakwa uit Lelystad was ditmaal de gelukkige die 127 km af mocht leggen naar één van de steden van de Elfstedentocht, jawel: het altijd gezellige Dokkum. Met een aantal fijne zonnestralen die de september zon ons gunde, floot scheidsrechter M. Ziel de wedstrijd om 15:31 in.

Exakwa opende de score door er een van afstand in te knallen. Gelukkig had Anne Ruth hier een antwoord op, en scoorde het eerste doelpunt van KV de Granaet. Ik zal u de moeite besparen, want in het lezen van een opsomming heeft tegenwoordig niemand meer trek en is toch echt uit den boze. Toch was dit de gehele wedstrijd wel het geval. Het was de hele tijd stuivertje wisselen, want na 28 minuten spelen stond het 8-9 voor de gasten uit Lelystad. Op dat moment kwam er een fantastisch “duik” moment van goed spelende Gerben en zijn heer. Ze besloten er beide voor te gaan en maakten tegelijk een heerlijke duiksprong over de middellijn. Zo slank als onze Gerben is, had hij natuurlijk nergens last van. Zijn tegenstander was er iets minder over te spreken en zal morgen vast wat last hebben van zijn gewrichten. Gelukkig maken we ons niet druk over Gerben, deze jongen heeft namelijk een heerlijk opvangkussentje onder zijn shirt. Hij wist met deze actie wel een strafworp mee te krijgen, en deze werd dan ook keurig afgerond: 9-9. Exakwa wist de korf nog 3 keer te vinden voor de heerlijke thee, en de Granaet mikte er nog 2 in.

Na een scherpe bespreking van Coach Henk Sjoerd Westra, begonnen de amazing 8 weer met opgeheven koppies aan de laatste 30 minuten van de wedstrijd. Door puik samenspel van de heren Jelle en Ronald wist Jelle de korf te vinden van afstand. Helaas liepen de Dokkumers de gehele wedstrijd achter de feiten aan: Exakwa scoorde namelijk steeds 3 stuks wanneer de Granaeters er maar 1 in gooiden. Zo ontstond er na een hard bevochten aansluiting, toch weer een akelig gaatje van 2 à 3 doelpunten. Hoe dichter de Dokkumers bij het laatste fluitsignaal aankwamen, hoe meer ze er in begonnen te geloven. Marieke stond als een dijk te spelen en wist nog een mooie strafworp te versieren. Keurig afgemaakt door een vakmaatje: doelpunten maken doe je samen! Met nog 5 minuten te spelen werd het een race tegen de klok. Lisanne, die het “werk zweet” nog op haar voorhoofd had staan mocht haarzelf en het team nog even verblijden met een keurig doelpunt. Het mocht helaas niet baten. Na 60 minuten spelen floot scheidsrechter Zeil de wedstrijd af. Eindstand: 24-26.

Een heerlijke pot om naar te kijken vanaf de zijlijn, helaas liepen we zoals eerder benoemd achter de feiten aan, en was Exakwa vandaag de betere partij. Even balen en dan weer de kop ervoor, want volgende week staat bekende Udiros op het programma.

1. Oud papier

29 december | 09:00 - 12:00