D1 kampioen na ware thriller

14 oktober 2021

Onze D1 speelde zaterdag 9 oktober haar een na laatste wedstrijd van de veldcompetitie. Bij winst was De Granaet ongedeeld kampioen. Met een doelsaldo van 45 voor en slechts 8 tegen was er de afgelopen weken het nodige vertrouwen getankt. Naast coach van de D1 is Jelle ook trainer van alle D’s, dus zowel de D1 als de D2. Sinds de start van het seizoen zijn er een stuk of vijf nieuwe spelers bij gekomen en verder zijn er zes kids uit de e’s doorgestoomd naar de D’s. Kortom, het nodige smeedwerk is de eerste weken nodig geweest om twee teams echt teams te laten zijn. En dan is het maar afwachten hoe het in de competitie gaat lopen. Vanaf de eerste wedstrijd loopt het. Er wordt makkelijk gescoord en weinig weggegeven. En zo komen we dus aan bij de kampioenswedstrijd van afgelopen zaterdag. Er stond veel familie langs de lijn. Hoewel ik geen zoon of dochter heb rondlopen bij de D1, voelde ik toch ook de nodige spanning. Zou dit de eerste titel van De Granaet worden sinds corona vorig jaar haar intrede deed?

Nou, een walk-over werd het zeker niet. Tegenstander Wêz Warber en Fluch deed haar naam eer aan en wás warber. Misschien zat de spanning er bij de D1 ook wel onbewust op met het bijna grijpbare kampioenschap in het vooruitzicht. Hoe dan ook, de D1 kwam tot twee keer toe op achterstand. Na de gelijkmakende 1-1 viel heel snel de 1-2. Er was nog een minuut of 10 te gaan. Kopjes kunnen dan makkelijk gaan hangen, maar dat gebeurde niet. Jelle bleef rustig en ook het achttal van de D1 bleef rustig in de wetenschap dat ze altijd kansen creëren. Zo ook nu. De 2-2 viel een gejuicht ging op langs de zijlijn en het tempo werd opgeschroefd. Met nog drie minuten te gaan viel de 3-2 en een nog groter gejuich ging op bij de ouders. Het bleek het beslissende doelpunt. De D1 is kampioen!

Er werden foto’s gemaakt en in de kantine werd de D1 gehuldigd, kreeg iedereen een medaille en was er volop oranjekoek. Klasse kanjers.

De razende reporter

Wedstrijduitslagen