D3 wint en is kampioen!

29 mei 2018

Zaterdag was een spannende dag voor de spelers van de D3. Na 40 doelpunten voor, 6 doelpunten tegen en 8 punten uit 4 wedstrijden, zag het er erg rooskleurig uit voor de pupillen.

De kampioenswedstrijd was tegen Olympia D1. Een bekend team en al meerdere keren verslagen op het veld in in de zaal. Toch kon het nog een moeilijke wedstrijd worden, omdat twee dames van onze D2 mee moesten doen met Olympia.

Met aanvoerster Sanne begon de D3 erg sterk. Gelijk werd er aangetoond waarom de Granaet op de eerste plek stond. De tegenstanders konden nauwelijks een normale aanval draaien, terwijl aan de andere kant van het veld de ene kans naar de andere te zien was. Door het snelle spel van de jongste D’s van de Granaet, konden ze al snel dicht bij de korf komen en de bal door een klein kansje in de korf gooien. Hierdoor stond er al voor rust een 4-0 voorsprong op het scorebord door doelpunten van Stephanie, Anna Marije en Jeltsje. Vlak voor rust deed Olympia nog wat terug door twee afstandschoten en daarom was de ruststand 4-2.

In de rust werd er door de coaches benadrukt dat ze het veel te spannend aan het maken waren. Kansen afmaken dus. Verder moesten ze goed opletten voor de lange bal. Dit ging in de tweede helft al een stukken beter en de kansen werden nu wel afgerond. Door doelpunten van Amarins en Jeltsje stond er vlak voor het einde een 6-2 voorsprong op het scorebord. Uiteindelijk werd het nog 7-2 doordat Laura (na haar veters even heel rustig te hebben gestrikt) een strafworp benutte.

De D3 heeft een heel goed veldseizoen achter de rug en we gaan zien hoe het volgend jaar gaat met deze toppers!

1. Spokentocht

26 oktober | 19:30 - 23:30