De granaet 1 – De Waterpoort 1

6 oktober 2021

Op zaterdag 2 oktober stond voor het 1ste team van de Granaet de thuiswedstrijd tegen De Waterpoort uit Sneek op het programma. Tegen deze ploeg werd een jaar geleden ook al eens gespeeld en toen heeft de Granaet verloren. Dus de Granaet was gewaarschuwd.
Na dat het 2de team haar wedstrijd had gewonnen kon het 1ste team haar klaar maken voor haar wedstrijd.
Om half 4 ging het los en de Granaet begon scherp. Zo stond er snel al 1-0 op het scorebord. De Waterpoort liet zien dat ze voor punten waren gekomen en wisten ook makkelijk de korf te vinden. Zo stond het na 15 minuten 7-7 door onder andere doelpunten van Jitze en Minke. Hierna wist de Granaet een gaatje te slaan. Verdedigend stond het goed en in de aanval werden de juiste kansen gezocht. Dit resulteerde in een 13-9 voorsprong aan het eind van de 1ste helft.
In de pauze was coach Kim tevreden.
Verdedigend en aanvallen zo door gaan en vooral niet verslappen. Meteen de 2de helft weer knallen!
De 2de helft was een beetje gelijk aan het begin van de 1ste helft. Beide teams scoorden om en om, maar toch was de Granaet net iets zuiverder. Door goed werk van de dames in de rebound en steun, konden er lange aanvallen gedraaid worden. Door onder andere Lisanne en Daniel stond er aan het einde van de wedstrijd 21-15 op het score bord.

De volgende wedstrijd is uit tegen de oud bekende Harich. Hopelijk kan de Granaet haar spel zo door zetten.

Wedstrijduitslagen