De Granaet 1 – Oranje Zwart 1

15 januari 2020

Op zaterdag 11 januari stond de thuiswedstrijd tegen Oranje zwart uit zwolle op het programma. Op het veld werdt hier vorig jaar 2 keer van gewonnen, dus er lagen kansen voor de granaet.
Nadat het 2e team een keurige overwinning had geboekt, en het team van de week was voorgesteld, was het tijd om te beginnen aan de wedstrijd. De granaet begon goed, en wist in de 1e 10 minuten een voorsprong te pakken van 2 punten. Er waren genoeg kansen om deze marge uit te breiden, maar de Granaet verzaakte hier in. Oranje zwart daar in tegen kwam in de vlow. Er werd vol op gescoord door de uitploeg.  Hierdoor gingen de teams de rust in met een 8-12 voorsprong voor Oranje zwart.
Na rust was het ook de uitploeg weer die de korf makkelijker wist te vinden, zo doende liep de ploeg uit zwolle uit naar een 12-23 voorsprong.  Hierna wist de Granaet nog een beetje terug te komen,  door de wissels die werden in gebracht. Jitse en Daniëlle zorgden mede hierdoor dat de eindstand 21-26 was.
Aankomende week speelt de Granaet weer thuis, dit keer tegen ROG uit Groningen.