De Granaet 1 verliest van HHV 1

29 april 2018

Op zaterdag 28 april stonden de wedstrijden tegen HHV. Voor de wedstrijd van het eerste team wist de Granaet 2 met 14-10 van HHV 2 te winnen. Hiermee gaven ze het goede voorbeeld voor het eerste team.

Om 15:30 floot de scheidsrechter in voor de start van de wedstrijd. Al snel wist Arend Mos het eerste doelpunt op het scorebord te zetten met een ‘klein’ kansje achter de korf. HHV had hierop snel een antwoord, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd wat zorgde voor doelpunten over en weer. Doelpunten van Karsten Ettema en Gerben de vries zorgde voor 8-8 met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft. De laatste 10 minuten hadden beide ploegen met scoren. Gerben de Vries wist in de slotseconden door middel van een buzzerbeater voor een ruststand van 9-8 te zorgen.

In de pauze benadrukte José Berkenbosch om de juiste mensen uit te spelen. De overtuiging in de schoten blijven houden en alle duels willen winnen.

Het spel van de eerste helft zette door in de tweede helft wat zorgde voor en stand van 15-15 door doelpunten Hanneke Venema, Marieke Ettema en Lisanne Nutma. Met nog 10 minuten te spelen kreeg de Granaet het moeilijk met scoren. HHV wist de lijn van de eerste helft wel door te zetten waarmee ze een klein gat wisten te slaan tot 15-17. De druk om nog te winnen voor de Granaet zorgde voor onzorgvuldige aanvallen wat als gevolg had dat de het gat niet meer werd ingelopen. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal met een eindstand van 17-20.

Volgende week zaterdag geen korfbalwedstrijden i.v.m. Bevrijdingsdag, 12 mei spelen zowel het eerste als het tweede team tegen ROG.

1. Spokentocht

26 oktober | 19:30 - 23:30