De Granaet 1 wint eerste competitiewedstrijd

12 september 2018

HARICH – In het admiraliteitsweekend stond er voor zowel het eerste als het tweede team van korfbalvereniging De Granaet een uitwedstrijd tegen Harich op het programma. Nadat het tweede team met 14-12 verloor, mocht het eerste zich opmaken voor hun eerste competitiewedstrijd.

De eerste minuten was de Granaet nog niet scherp en wisten zij slechts één doelpunt te maken. Harich schoot in het begin van de wedstrijd zes keer raak. Hierdoor kwamen de Dokkumers op een 6-1 achterstand. De acht van Henk Sjoerd Westra lieten zich niet gek maken en bleven rustig. De Granaet kreeg grip op de wedstrijd en wist de achterstand om te buigen naar een 12-13 voorsprong bij rust.

Het begin van de tweede helft verliep tegenovergesteld van de eerste helft. De Granaet zorgde nu voor meer doelpunten dan Harich. Door mooie combinaties en collectief verdedigen kon de Granaet de voorsprong uitbreiden naar vijf doelpunten verschil, 14 – 19. Daarna begon Harich ook weer te scoren. Door veel balverlies en korte aanvallen van de Granaet kon Harich toch weer op een gelijk puntenaantal komen, 20-20. In een spannende slotfase waarin beide ploegen om en om zorgden voor doelpunten, wist De Granaet kort voor tijd op een 22-23 voorsprong te komen. Hierna wist Harich niet meer te scoren en gingen de twee punten mee naar Dokkum.

Volgende week speelt de selectie twee thuiswedstrijden. Het tweede speelt om 14:00 tegen CSL 3 en het eerste om 15:30 tegen Emmeloord 1.

1. Hollandse avond

25 september | 21:00 - 23:30