De Granaet 1 – zkc’19 1

28 september 2021

Op zaterdag 25 september stond de late uitwedstrijd tegen Zkc’19 op het programma.
Op papier een lastige tegenstander. Dit, omdat zkc’19 in de zaal overgangsklasse speelt.
Na dat het 2e team nipt verloren had, was het aan het 1e team taak om wel punten mee terug te nemen naar Dokkum. Om 18:30 begon de wedstrijd.
De Granaet liet meteen zien dat het zkc’19 moeilijk gingen maken. Namelijk, de eerste 3 aanvallen leverden meteen doelpunten op bij de Granaet. Maar ook Zkc was zuiver, en scoorde ook haar eerste aanvallen. Dit resulteerde in een 3-3 na 5 minuten spelen. Zo zou het de hele eerste helft gaan. Zkc was wel net iets beter in de afronding, en dit zorgde voor een klein gaatje. Maar door de sterk spelende Berber en Jitze, ging de Granaet de rust in met een 13-11. Er was dus nog niets aan de hand.
In de 2e helft was de wedstrijd niet veel anders. Maar het was toch Zkc, dat scherper uit de kleedkamers kwam. Ze wisten de voorsprong uit te breiden na 18-12. Dit was het moment dat de Granaet wel goede aanvallen liet zien, maar ongelukkig was in de afronding. Gelukkig herpakte het 1e team zich hierna.
Er werdt om en om gescoord, en mede door Marieke en Jacob Ruben kwam er een eindstand van 24-17 te staan.
Al met al heeft de Granaet een goede wedstrijd gespeeld. Maar was Zkc net een maatje te groot.
Komende zaterdag moet het 2e team thuis tegen de Wälden 4 om 2 uur en om half 4 speelt het 1e team tegen de Waterpoort uit Sneek. We hopen dan weer alle supporters langs de kant te zien!

Wedstrijduitslagen