De Granaet E1 verplettert tegenstander

17 december 2018

Zaterdag 15 december moest de E1 tegen MN en W E1. Vorige week trof de E1 een tegenstander die lange tijd gelijkwaardig was. Dat had de E1 op scherp gezet, want vandaag

begonnen ze scherp. Ik wilde voor de thuisblijvende ouders in de E1-app zetten dat we waren begonnen en daardoor miste ik meteen het eerste doelpunt: 1-0 Naomi. Dit vroege doelpunt was de voorbode van een doelpuntrijke wedstrijd. Na tien minuten stond het 8-0 en hadden alle vijf de E1-spelers al gescoord. Nog meer dan de stand van dat moment, geeft dát de kracht van dit team weer: alle spelers scoren makkelijk. Dat moet toch een genot voor trainer Goswin zijn. Als één speler even iets minder goed speelt, dan weet Goswin dat de anderen dat kunnen opvangen. En dat is zonder overdrijven heel bijzonder. Bij elke tegenstander die ze treffen zijn er één of twee spelertjes die kunnen scoren, maar geen vijf en dat maakt de E1 ook een moeilijk te bespelen tegenstander.

Goed, terug naar de wedstrijd. Nou, daar kunnen we kort over zijn. De E1 denderde door en alle vijf spelers bleven scoren: 2, 5, 5, 6 en 6 doelpunten maakten de verschillende spelers in totaal. Verdedigen kunnen ze ook en dat alles leidde tot een 24-1 eindstand.