De Granaet laat haar niet weer verrassen door Rood-Wit

29 oktober 2019

Afgelopen zaterdag sloot de selectie de eerste helft van het veldseizoen af met wedstrijden tegen Rood-Wit. Dit was geen onbekende tegenstander omdat hier de eerste veldwedstrijd ook tegen was gespeeld. Toen wist het tweede na een ruime achterstand terug te komen naar een 17-17 gelijkspel. Het eerste verspilde de eerste veldwedstrijd de punten omdat zij, ondanks een ijzersterke tweede helft, de ruststand van 3-9 niet meer goed wisten te maken. De wedstrijd van het eerste eindigde in 22-18 verlies.

Om 14:00 klonk het eerste fluitsignaal van J. Bekkema voor de wedstrijd: De Granaet 2 – Rood-Wit 2. Het eerste doelpunt werd gemaakt door de thuisclub, waarna ook de ploeg uit Wezep wist te scoren: 1-1. Ondanks de goede verdedigende druk van Rood-Wit wist de Granaet hierna nog vijfmaal de korf te vinden. Rood-Wit verzuimde echter grote kansen af te ronden, waardoor er in de eerste helft na de 1-1 nog maar één doelpunt door de uitclub werd gescoord. Ruststand: 6-2. Ook in de tweede helft werd er niet veel gescoord door beide teams. Na rust wist De Granaet nog twee keer de korf te vinden en Rood-Wit drie keer. Dit resulteerde in een eindstand van 8-6. Winst voor De Granaet 2!

Na het tweede was het zaak voor het eerste om het publiek meer doelpunten te laten zien. Om 15:30 begon de wedstrijd De Granaet 1 – Rood Wit 1 onder leiding van L. Moes. Hoewel de Granaet eerst op een 0-1 achterstand kwam, wist de Granaet terug te komen naar 3-1. Via 4-2, 7-2 en 9-3 wist de Granaet bij rust een 11-5 voorsprong op het scorebord te zetten. Dit was voor de Granaet in zowel aanvallend als verdedigend opzicht een betere tussenstand dan de eerdere wedstrijd dit seizoen.

Tijdens de rust was coach Henk-Sjoerd Westra tevreden, maar de verdedigende fouten moesten eruitgehaald worden. Daarbij moest er nog zo’n sterke tweede helft gespeeld worden als in de uitwedstrijd. In de tweede helft wisten beide ploegen om en om te scoren. Via 12-6, 14-8, 16-10, 18-12 en 19-13 wist De Granaet steeds de 6 doelpunten voorsprong te behouden. Rood-Wit wist 5 minuten voor tijd de achterstand nog te verkleinen naar 4 doelpunten, 19-15. De Granaet bleef rustig en wist de wedstrijd via 20-15 en 21-15 uiteindelijk met 21-16 te winnen.

Door de twee gewonnen wedstrijden weet De Granaet dit weekend vier punten te pakken. De Granaet 1 eindigt het veldseizoen op een derde plaats met 11 punten. Hiermee staat de ploeg uit Dokkum 3 punten achter de nummers 1 Hoogkerk en Oerterp/VKC. De Granaet 2 eindigt op een vierde plaats met 7 punten. Na de zaalcompetitie zal de selectie de veldcompetitie weer hervatten. De zaalcompetitie start zaterdag 23 november.