De Granaet verliest van Harich

16 december 2019

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van De Granaet de vierde wedstrijd van de zaalcompetitie en de laatste wedstrijd van 2019. Het eerste van de Granaet begon de competitie goed door van De Flamingo’s te winnen. Hierna werd tweemaal verloren van kampioenskandidaat Hoogkerk en het fysiek sterke DTG. Volgens trainer/coach Henk Sjoerd Westra was het vanaf vandaag zaak om een overwinningsreeks te starten. De eerste twee punten zouden gepakt moeten worden tegen Harich.

Voor de wedstrijd van het eerste speelden beide tweede teams van Harich en De Granaet tegen elkaar. De Granaet 2 gaf het eerste het goede voorbeeld. Er werd met 12-19 gewonnen van Harich 2.

Om 18:30 werd de wedstrijd Harich 1 – De Granaet 1 ingefloten door P. Jonkers. De eerste helft werden veel doelpunten gescoord waarbij de thuisclub éénmaal vaker scoorde dan de uitclub. Met een 14-13 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op. In de tweede helft wist Harich nogmaals een flink aantal doelpunten te scoren, terwijl dit De Granaet niet meer lukte. Harich liep uit naar 4 doelpunten verschil en 6 doelpunten verschil. De Granaet kon dit niet meer goedmaken. Dit resulteerde in een 28-22 eindstand.

De selectie van De Granaet zal de zaalcompetitie 11 januari 2020 weer hervatten met twee thuiswedstrijden tegen Oranje Zwart 1 en 2. Om 17:40 speelt het tweede en om 18:55 begint de wedstrijd van het eerste. De selectie heeft goede voornemens om de 4 punten in Dokkum te houden.