Deinum D1 – De Granaet D2

20 september 2021

Zaterdag 18 september was het eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijd van de Granaet D2! Met goede moed vertrokken we om 9:00 ’s ochtends naar Deinum. Deinum was goed te herkennen aan de ‘’ui’’ op de toren, dus de kinderen konden al van een afstandje zien dat we er bijna waren. Met de toren in zicht nam de spanning langzaam toe. ‘’Hebben we er zin in?’’, ‘’Jaaaaa’’, aan enthousiasme geen gebrek.

We begonnen op het veld met een warming-up. De spieren moesten natuurlijk wel even warm worden na de autorit. Ook werd er nog even overgegooid met de bal, zodat de handen ook goed warm waren. Na wat instructies van de coach klonk het fluitsignaal, we konden beginnen! Als snel scoorde Noa de 0-1, een goed begin! Maar, het was de eerste helft wel zoeken. Er werden een aantal plaatsfouten gemaakt en het team was nog niet helemaal scherp. Zo waren we nog wel eens te laat bij de tegenstanders als zij de aanval overnamen. Het werd al snel 1-1, waarna Jildou de 1-2 scoorde. Vlak voor rust scoorde Noa de 1-3, maar Deinum bleef veel kansen creëren.

In de Pauze werden alle spelers in de dug-out toegesproken door coach Nina. Het werd duidelijk dat we nog niet helemaal als een team speelden, maar dat iedereen zelf graag doelpunten wilde maken. Hierdoor werd er niet gegooid naar de spelers die wel vrij stonden en waren we snel de bal weer kwijt. De opdracht was dus: goed kijken naar je teamgenoten, wie staat er vrij? Roepen naar elkaar als je vrijstaat en gaan voor elke bal! Ook werden de spelers erop geattendeerd dat ze na een schot ook de bal weer moesten proberen af te vangen, zodat ze weer opnieuw konden schieten. Oke oke, samenvattend, we gaan er met z’n allen voor! Deinum was natuurlijk nog gevaarlijk dichtbij…

De tweede helft begon en het was onze sterwissel Joukje die direct de eerste aanval een doelpunt maakte. Vanaf toen ging het rap! Noa scoorde de 1-5 en Jasmijn maakte vervolgens twee doelpunten achter elkaar, 1-7! Er werd binnen 5 minuten meer gescoord dan in de hele eerste helft. Doordat we feller waren op de bal werd het voor de spelers van Deinum moeilijker om goed over te spelen en kwamen zij bijna niet aan aanvallen toe. Het was Anniek die met een mooi schot de 1-8 binnenschoot. Vervolgens scoorde Jasmijn (alweer) twee doelpunten achter elkaar, 1-11! Zo werd het voor Deinum een lange tweede helft, waarin ze nog maar 1 doelpunt wisten te scoren. Joukje maakt nog maar eens drie doelpunten achter elkaar, 2-14. Noa, Jildou en Joukje sloten de wedstrijd af, eindstand: 2-17!

Na het bedanken van de scheids en van de tegenstanders riep Nina iedereen nog eens bij elkaar. Hoe kon het nou dat we de eerste helft maar 3 doelpunten scoorden en de tweede helft 14 (!)? Anniek antwoordde daarop heel slim dat de spieren in de tweede helft goed warm waren, scherp. Noa zei; ‘’In de tweede helft waren we echt een team en keken we goed wie er kon schieten!’’. Zo werd het toch een hele geslaagde ochtend. De D2 is echt een team en dat gaan we de komende wedstrijden zo houden!

De volgende wedstrijd van de D2 is zaterdag 25 september om 10:00 uit tegen NQL D1.

Doelpuntenmakers (iedereen):
Joukje: 5