E1 verdiend kampioen

14 oktober 2021

Zaterdag 9 oktober was een belangrijke dag voor de E1. Tot nog toe had de E1 al haar wedstrijden gewonnen, niet heel dik, maar wel overtuigend. Bij winst was De Granaet ongedeeld kampioen, net als de D1. De D1 en de E1 speelden tegelijk thuis. Ook hier weer veel publiek. Heerlijk. Ik moest de aandacht verdelen over beide wedstrijden en begon met kijken bij de E1. In de uitwedstrijd tegen Harkema ontliepen beide teams elkaar niet veel qua doelpunten, het werd toen 2-4. Nu thuis, gedragen door de meelevende familie en gecoacht door Marit, bleek de E1 duidelijk een maatje te groot voor tegenstander Harkema. Iedereen pikte zijn goaltje mee en het werd uiteindelijk 6-0. Halverwege de wedstrijd was er al geen greintje twijfel bij Matthias over het behalen van de titel: “Wytze, Wytze hie ús Pringles beloofd as we kampioen wurde. Wie kreie straks wol in doaske Pringles, hi?”. En naar ik begreep waren meer alleen maar bezig met die Pringles, haha. “Eerst maar eens winnen Matthias”, antwoordde ik. Maar Matthias was al weer weg en hoorde mij waarschijnlijk niet.

Maar Matthias had het goed gezien. Halverwege de wedstrijd stond de E1 voor en in de tweede helft werd de score verder opgevoerd tot de eindstand van 6-0 op het scorebord stond. Kampioen! Marieke was niet helemaal fit, maar was er wel bij om het feestje mee te vieren. Ook hier een foto, en gebak en een medaille in de kantine. Wat waren ze apetrots. Zo liep Robby later op de ochtend over het veld met de medaille nog duidelijk op de borst hangen.

Wat een leuk team. Voor het tweede jaar op rij bijelkaar en je ziet de kids zowel individueel en als team groeien. Nog één wedstrijd en dan eens kijken wat ze in de zaal voor “schade” kunnen aanrichten.

De razende reporter

Wedstrijduitslagen