E1 wint voor 9de keer op rij

11 maart 2019

Zaterdag 9 maart moest E1 uit tegen MN en W (Mei Nocht en Wille) uit Hijum, de nummer 3 uit de poule. De speellocatie was Stiens. Hoewel de E1 pas om 12 uur hoefde te spelen, leek de jeugd nog wat wakker te moeten worden. Het begin was rommelig en het rondspelen ging traag. Na 10 minuten stonden we weliswaar met 0-3 voor (Rutger, Bram en Marit), maar het ging minder soepel dan in de voorgaande wedstrijden. In het tweede kwart kwamen er wat meer aanvallen. De 0-4 en 0-5 van Naomi vielen rap na elkaar. Maar MN en W beet van zich af met twee knappe afstandsschoten. Dat was meteen ook de ruststand: 2-5.

Meteen na de pauze maakte MN en W er 3-5 van. Aan de kant werden de supporters een beetje zenuwachtig…… het zou toch niet?! Nee, het zou vandaag inderdaad niet. De Granaet scherpte zich open in een tijdsbestek van 5 minuten liep de E1 uit naar 3-10. Dit gebeurde via onder andere een inloopbal van Bram, een gedecideerde strafworp van Martha, een schot van Rutger en een goed opgezet een-tweetje tussen Martha en Rutger.

In het slot van de wedstrijd zette Rutger wederom een een-tweetje op, dit keer met Naomi en maakte ook Naomi een inloopbal. Tussendoor scoorden we nog een paar keer en zo eindigde de wedstrijd in 3-15 en heeft iedereen wederom minimaal 1x gescoord. De supporters vond dit de minste wedstrijd van het seizoen. Als je als team dan toch met 3-15 weet te winnen is dat natuurlijk dikke prima. De grootste winst is waarschijnlijk dat de spelers steeds meer inloopballen durven te spelen én hieruit ook weten te scoren. Een groot verschil ten opzichte van de tegenstanders in deze poule.

Uw razende reporter.