Eerste en eenvoudige winstpartij voor Granaet 1 is een feit

26 november 2017

Op zaterdag 25 november 2017 reisde de selectie af naar Leek om het op te nemen tegen de selectie van Sparta (Ze). Nadat het tweede het goede voorbeeld had gegeven en de winst binnen wist te slepen was het de beurt aan het eerste dit zelfde te doen.

Gedurende de eerste tien minuten van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd en gingen de scores gelijk op. Aanvallend was het voor de Granaet in beide vakken enigszins zoeken om de juiste mensen op de juiste plaatsen te zetten en verdedigend waren er nog enkele slordigheden, waardoor de Granaet nog niet uit kon lopen. Sparta bleef dan ook mee scoren en de stand ging dan ook gelijk op tot 5-5. Vervolgens had de Granaet de zaken op orde en kon zonder enige moeite aanvallend haar eigen spel spelen welke veelal bekroond werden met mooie doelpunten. Karsten Ettema wist weer moeiteloos de korf te vinden net als Lisanne Visser-Nutma die vanuit alle hoeken van het veld kon scoren. Gerben de Vries legde zijn verdediger in de luren en liep aan alle kanten om zijn tegenstander heen, wat regelmatig in combinatie met Arend Mos, voor mooie acties en doelpunten zorgde. Verdedigend had de Granaet tevens goed grip op de tegenstander, waardoor de Granaet in het laatste kwartier van de wedstrijd kon uitlopen naar een stand van 6-14. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd door coach José Berkenbosch benadrukt dat we lekker zo door moesten gaan. Blijf ons eigen spel spelen, houd het tempo erin en probeer de kleine foutjes uit de eerste helft eruit te halen.

Het was Sparta (Ze) die het eerste doelpunt in de tweede helft maakte, maar Gerben de Vries antwoordde snel. De Granaet ging in de tweede helft gewoon door met het spel van de eerste helft. Door goed steunend werk van Hanneke Venema, de sterke rebound van Arend Mos en een afwachtende tegenstander konden de overige twee spelers blijven aanleggen en dus scoren. Na 10 minuten in de tweede helft was de stand 9-21. In het andere vak ging het net zo. Door steunend werk van de dames konden de heren Karsten Ettema en Daniël Hoogeboom laten zien dat zij kwalitatief hun tegenstanders makkelijk overtroffen en scoorden zij tevens het ene na het andere doelpunt. Met nog ongeveer een kwartier te spelen werd Sita Veltman het veld ingewisseld voor Selle Walsma. Het laatste kwartier was een evenbeeld van het eerste kwartier en dus liep de Granaet moeiteloos uit naar een eindstand van 13-31.

De selectie van de Granaet heeft goede zaken gedaan in Leek en nam de vier punten meer terug naar Dokkum. Op zaterdag 2 december speelt de selectie thuis. Om 13.20 uur neemt de Granaet 2 het op tegen Harich 2 en aansluitend is de wedstrijd tussen de Granaet 1 – Oerterp/VKC 1. We hopen op veel steun van onze trouwe supporters en zien jullie dus graag volgende week!

1. Oud Papier

30 december | 09:00 - 12:00