Eerste keer met 4 punten terug naar Dokkum!

22 oktober 2018

Het was een zonnige middag in Zwolle waar Oranje Zwart en De Granaet het tegen elkaar mochten uitvechten. Om te voorkomen dat het 2e van De Granaet in de problemen zou kunnen komen, moest er in Zwolle gewonnen worden.
Het tweede van De Granaet begon wat wisselvallig. Er werd genoeg gescoord maar dat bleek eerst niet genoeg te zijn. We lieten Oranje Zwart in de wedstrijd zitten. Zo bleven we de gehele eerste helft redelijk gelijk op gaan. Ruststand was 9 – 11 in het voordeel voor De Granaet.
Dat we sterker waren dan Oranje Zwart was duidelijk. We waren individueel sterker en moesten dat in de tweede helft ook laten zien, en dat lukte. Het lukte het tweede van De Granaet om uiteindelijk het verschil te maken door een voorsprong te creëren van 5 doelpunten verschil, 12 – 17. Het tweede won een belangrijke wedstrijd met 14 – 19 van Oranje Zwart.

1. Oud papier

24 november | 09:00 - 12:00