F1 met donderend geweld kampioen

24 oktober 2019

Maandag 14 oktober moest de F1 haar kampioenswedstrijd spelen, een inhaalwedstrijd tegen DTL. Kort voor aanvang van de wedstrijd werd het donkerder en donkerder aan de hemel. Was dit een voorbode voor het verloop van de wedstrijd met een voor De Granaet verkeerde afloop? Niets van dit alles, zo bleek al snel. Met Maud als invaller en Marieke als nieuwe aanwinst, over gekomen van de kangoeroes, ging de F1 tekeer als vanouds. Tim had het vizier op scherp en scoorde er weer flink op los (6x). Jasmijn was de stofzuiger die de ballen overal op het veld veroverde en daarmee continu de counters inluidde en onze 3M’s Maud, Marije en Marieke hielden het achterin dicht en zorgden voor de passes. En Noa? Noa was helaas ziek en keek warm ingepakt vanaf de zijlijn toe. Bij een stand van 8-2 (1x Maud en 1 x Jasmijn) begon het fel te onweren en werd besloten dat het einde wedstrijd was. Na vorig jaar een paar keer tweede te zijn geworden, was er nu het eerste kampioenschap voor deze jonge brigade. In de kantine wachtte de ultieme beloning: taart en een glow-in-the-dark-medaille.

Zaterdag 19 oktober was de slotwedstrijd tegen nummer 2 Oerterp / VKC F1. Nog één keer haalden de F-jes alles uit de kast. Met goed spel en zelfs een tweetal inloopballen, werd de tegenstander overrompeld. Via Tim (9x) en Noa (5x) werd het 14-4. Nu iedereen weer fit was, was er de afsluiter met patat. Dat smaakte de best!

De razende reporter