F1 stijgt na winst naar 2de plek

26 maart 2019

Zaterdag 23 maart moest de F1 naar Leek. Met nog 2 wedstrijden te gaan lijkt plek drie een zekerheidje en is er zelfs nog een kansje op plek twee. Dan moet er vandaag wel worden gewonnen van Sparta. Sparta staat onder onze F1 op plek 5, maar vandaag missen we onze topscorer Tim, die de avond daarvoor een fikse hoofdwond heeft opgelopen. Het is 9.00 uur in de ochtend en het startsignaal heeft amper geklonken of Jasmijn heeft er al één ingelegd bij Sparta: 0-1. Niet veel later maakt Sparta 1-1 en 2-1. Daarna scoort Sparta voor de 3de keer, werkelijk een prachtbal, maar helaas voor hen is het eigen doelpunt. In het eerste kwart wordt vervolgens door Jasmijn nog één keer gescoord: 2-3.

Elena roept de jeugd bij elkaar en geeft nog wat tips mee. De ploegjes zijn aan elkaar gewaagd. Na de 3-3, slaat De Granaet via Noa diezelfde minuut terug: 3-4, we staan weer voor. Daarna volgt een spervuur aan aanvallen en uiteindelijk weet Jildou de korf te vinden. In twee minuten tijd wordt het 4-8, na doelpunten van Jildou, Jasmijn en Noa. Dit is meteen ook de ruststand.

Ranja voor de kids, koffie voor de ouders en vijf minuten later schiet de F1 weer uit de startblokken. Jildou maakt de 4-9 en ook de 4-10. De laatste treffer volgt uit een snelle aanval door de midden. Twee keer over gooien en de derde maakt af. De 4-11 is een counter via Jasmijn die Noa vakkundig afrondt. Noa tilt de stand naar 4-12 en aan de zijkant zitten de ouders inmiddels ook rustig. Dit gaat niet meer mis. De F1 weet de score in het laatste kwart nog wat verder op te voeren. Uiteindelijk wordt het 7-17. Er is goed over gespeeld en er werden veel kansen gecreëerd. Voorlopig levert het een 2de plek op. De slotwedstrijd in de zaal is tegen koploper DTL F1. Weet de F1 dan haar 2de plek te handhaven?

De razende reporter