F1 verliest wedstrijd der giganten

11 maart 2019

Zaterdag 9 maart moest de F1 uit tegen het altijd lastige De Wâlden F1. Toen de tegenstander het veld betrad werd er even gedacht aan een foutje: we hoefden toch zeker niet tegen de E1?
Nee, de tegenstanders waren dan wel giganten vergeleken bij ús mini-gigantjes, maar het was toch echt hun F1. Oei, oei, oei dit kon wel eens een hele lastig pot worden.

Onze F1 was echter niet geïntimideerd door de lengte van de tegenstander en nam via Tim brutaal de leiding: 0-1. De 1-1 volgde snel, maar in dezelfde minuut sloeg onze F1 terug: 1-2!
Ook van afstand wist Tim raak te schieten, waarna een mooie aanval volgde: rustig rondspelen met Noa als eindstation: 1-4. Snel werd het 2-4, waarna Maud een vrijstaande Tim wist te vinden: 2-5.
Het eerst kwart eindigde uiteindelijk met 3-5. Coach Lianne zette de spelers weer even op hun plaats en sprak nog enkele motiverende woorden, waarna het tweede kwart begon.
Oei, De Wâlden had kennelijk een donderspeech gehad van hun coach, want ze maakten de aansluitingstreffer: 4-5. Maar Jasmijn wist een mooie aanval te bekronen met de 4-6. Nauwelijks uitgejuicht volgde helaas de 5-6. Maar weer sloeg de F1 terug. Nu was het Jildou die uit een onmogelijke positie de bal in de korf wist te krijgen: 5-7. De pijp was hiermee leeg voor de eerste helft…. Maar niet bij de tegenstanders helaas. Zij wisten nog vier keer te scoren voor het rustsignaal: 9-7.

In de tweede helft wist Noa de spanning volledig terug te brengen met de 9-8 en even later de 11-9 na een totale omsingeling van de tegenstander. Daarna liep De Wâlden echter uit naar 15-9 met onder meer een schot van grote afstand. Tim wist nog twee keer het net te vinden, maar het slotwoord was voor De Wâlden en zo werd met 16-11 verloren. Het was een spannende wedstrijd, de spelers groeien  en de F1 blijft knap derde in  deze poule met nog twee wedstrijden te gaan. Mooi, toch?

Uw razende reporter