Frigro D1 – De Granaet D2

6 oktober 2021

Binnen vijf dagen twee keer tegen dezelfde tegenstanders spelen, betekende voor de Granaet D2 veel korfbalplezier. Frigro D1 staat bovenaan in de Poule en zou niet de makkelijkste tegenstander worden, maar we hielden goede moed!

Dinsdag 28 september speelde we thuis de inhaalwedstrijd tegen Frigro. Het liep de eerste helft gelijk op wat resulteerde in een ruststand van 4-5. Doordat Frigro veel lange spelers had, hadden we moeite met het langgooien van de bal. De tweede helft ging het al iets beter, doordat we meer naast elkaar vrijkwamen en zo beter naar elkaar konden gooien. Nadat de ouders in de rust de materialenkar zeer heldhaftig uit de sloot wisten te trekken, ging de wedstrijd weer door. Na de rust werd er nog twee keer gescoord door de Granaet D2, maar wist Frigro er nog 6 te maken. Eindstand 6-11.

Afgelopen zaterdag, 2 oktober, moesten we weer tegen Frigro D1 spelen, dit keer in een uitwedstrijd. Doordat we net tegen Frigro hadden gespeeld, wisten we wel waar we goed op moesten letten. Na een warming-up en een wedstrijdbespreking begonnen we weer met goeie moed aan de wedstrijd! Frigro wist al snel drie doelpunten achter elkaar te maken, maar Jidou had hier een antwoord op en scoorde de 3-1 binnen. Helaas wisten we de eerste helft niet meer doelpunten te scoren en gingen we de rust in met een 5-1 tussenstand.

We hadden het moeilijk met onze tegenstander en er was eigenlijk niemand in het team die heel veel kansen kreeg om te scoren. Doordat onze kansen schaars waren, moesten we er goed om denken om al onze eigen ballen af te vangen en om de goeie kansen te zoeken. Het gooien naar elkaar ging super goed, maar Frigro wist met hun lange spelers ook veel ballen te onderscheppen en snel weer door te gooien om vervolgens te kunnen schieten.

In de tweede helft hadden we het net zo lastig als in de eerste helft. Toch bleven de kids leuk korfballen, positief en fanatiek wat heel leuk was om te zien! Jildou scoorde nog een doelpunt en ook Jasmijn wist er nog één te maken, maar daarna was het helaas voor ons voorbij. De eindstand werd 10-3 in het voordeel van Frigro, maar wat hebben de kids gestreden en goed hun best gedaan! We hadden pech hier en daar, maar aan de inzet heeft het niet gelegen.

De volgende wedstrijd van de D2 is zaterdag 9 oktober 10:00 thuis tegen Deinum D1.

Doelpuntenmakers:

28 sept: