Granaet 1 – Flamingo’s 1

27 november 2019

Op zaterdag 23 november stond er voor de Granaet weer haar eerste zaalwedstrijd op het programma. Deze keer was de tegenstander de Flamingo’s uit Buitenpost. Geen onbekende, want hier werd vorig jaar ook al tegen gespeeld in de zaal. Hier werd toen 1 keer gewonnen en 1 keer verloren, dus geen tegenstander om te onderschatten.

Na de voorstelronde, waar het 1e van de Granaet door de F1 werd ondersteund, floot de scheidsrechter de wedstrijd in. Het eerste aanvalsvak had moeite met scoren. Er werd gehaast gespeeld, en niet de juiste kansen gepakt. Flamingo’s wist echter wel de korf te vinden, en pakte zo een 2-0 voorsprong. Gelukkig was het andere vak scherper, de juiste mensen werden op de juiste plek gezet, en dit resulteerde in 2 doelpunten. Zo ging het de eerste helft steeds, de Flamingo’s pakte een voorsprong, van 2 punten, en de Granaet kwam altijd terug op gelijke hoogte. Tot net voor de rust, hier wist te de Granaet eindelijk een voorsprong te pakken, ook al was deze erg klein. Er werd gerust met een 7-6 voorsprong voor de Granaet.

Na de pauze was het duidelijk dat de Granaet wou winnen. Binnen 10 minuten was de 7-6 voorsprong vergroot naar 13-8. Een mooie voorsprong, zoals ook de Granaet dacht. Maar de Flamingo’s hebben wel vaker in het verleden laten zien dat een wedstrijd pas voorbij is na het laatste fluitsignaal. Ze vochten zich knap terug tot een 15-14.┬á Maar gelukkig was daar Hanneke Venema voor de Granaet. Deze geroutineerde dame zorgde er in de laatste minuut voor dat de Granaet de punten thuis hield door een keurig afstandsschot. En met dit doelpunt vloot ook de scheidsrechter af.

Volgende week spelen zowel het 1e als het 2e de eerste uitwedstrijd. Voor het 1e staat DTG op het programma en voor het 2e staat het bekende CLS 3 op papier.