Granaet 1 pakt eerste punten

20 september 2021

VZK/DIO/Donkerbroek/ODIS 1 – Afgelopen zaterdag, 18 september 2021, was het dan tijd voor de tweede wedstrijd van de najaar competitie. De wedstrijden van het eerste en tweede werden thuis gespeeld, met een heerlijk zonnetje en eindelijk weer (thuis)publiek langs de lijnen!
Het tweede mocht zoals gebruikelijk het spits afbijten en begon om 14:00 uur aan de wedstrijd tegen CSL 3. Het begin was moeizaam, maar gedurende de wedstrijd wist het tweede zich naar voren te knokken. Door mooi team werk eindigde deze wedstrijd dan ook in winst voor het tweede (11 – 9).

Vol goede moed, gesterkt door de winst van het tweede en aanwezigheid van het publiek, ging om 15:30 uur het eerste van start tegen VZK/DIO/Donkerbroek/ODIS 1. Het duurde welgeteld 9 seconden voor het eerste doelpunt voor de Granaet viel, gemaakt door Gerben de Vries. Snel volgde daarna het tweede doelpunt van Daniël Hoogeboom. VZK/DIO/Donkerbroek/ODIS 1 was hier niet direct van onder de indruk en wist ook snel de korf te vinden. Het was echter de Granaet die in de eerste helft de korf vaker wist te vinden, wat achteraf een voorbode was voor de rest van de wedstrijd. De ploegen gingen de pauze in met een stand van 12 – 10.

Coach Henk Sjoerd had tijdens de pauze een kort instructie: doorgaan zoals we deden en blijven werken als een team! Zo gezegd, zo gedaan.
Het eerste doelpunt na de pauze viel aan de kant van de Granaet: Jitze Krol wist de bal door de korf te krijgen met een afstandsschot. VZK/DIO/Donkerbroek/ODIS 1 wist ook nog een doelpunt te maken, maar na de 45ste minuut wist de Granaet de wedstrijd echt binnen te halen. Door o.a. doelpunten van Berber Swart, Jacob Ruben Duinstra, en Hanneke Venema werd er een grotere voorsprong gecreëerd. Uiteindelijk klinkt het eindsignaal en stond er voor de Granaet 1 winst op het scorebord: 19 – 13.

Bij deze willen we het publiek nogmaals bedanken voor de support afgelopen zaterdag!

Volgende week reist de selectie af naar Zuidwolde om het op te nemen tegen ZKC.

Wedstrijduitslagen