Granaet 1 pakt twee punten tegen Oranje/Zwart in Zwolle

22 oktober 2018

Op zaterdag 20 oktober stond voor de selectieleden van KV de Granaet weer een wereldreis voor de deur. De wedstrijden tegen Oranje/Zwart in Zwolle stonden namelijk op het programma. Op papier moesten deze wedstrijden resulteren in winst, voor zowel het tweede als het eerste. Gelukkig wisten beide teams dit in de praktijk ook te realiseren. Nadat het tweede de welverdiende winst pakte met 14 tegen 19, moest om 15.30 uur het eerste team dit goede voorbeeld volgen.
Een nieuwe tegenstander, dus eerst maar even aftasten. Dat was ook precies wat de Granaet in de eerste minuten van de wedstrijd deed. Na een stand van 2 tegen 2 kreeg de Granaet grip op de tegenstander en liet het vlaggenschip zien dat ze kwalitatief boven de tegenstander stond. De voorsprong werd gepakt en niet meer uit handen gegeven. De Granaet kon lekker vrijuit aanvallen, wat resulteerde in mooie doelpunten van o.a. Gerben de Vries, die buiten het veld stond na zijn schot. Ook verdedigend stond het als een huis, waardoor de voorsprong langzaam uitgebouwd kon worden. De ruststand was 4 – 11.
Deze voorsprong mocht uiteraard niet meer uit handen gegeven worden, dus was het zaak ook de tweede helft te blijven scoren en het verdedigend goed dicht te houden. Eigenlijk wat we de eerste helft ook gedaan hebben, aldus coach Henk Sjoerd Westra. Oh en vooral veel plezier te maken! Op naar de tweede helft!
Kennelijk heeft Oranje/Zwart een opzwepende bespreking gehad in de pauze, want zij begonnen direct fel aan de tweede helft en scoorden dan ook het eerste doelpunt. Gelukkig schrok de Granaet niet heel erg en deed het team wat ze moesten doen; blijven scoren. Oranje/Zwart wilde het nog proberen door heel zakelijk achter te verdedigen en zo de snelheid uit het spel van de Granaet te halen. Helaas voor Oranje/Zwart wist de Granaet hier ook prima op te reageren door, dan maar, heel zakelijk korfbal te spelen en uiteraard wel te blijven scoren! De Granaet was zowel individueel en als team kwalitatief beter. Gelukkig is dit ook in de eindstand terug te zien: 15-21.
Volgende week speelt de selectie haar laatste veldwedstrijd van het naseizoen thuis tegen de selectie van Harich. Om 14.00 uur start het tweede en aansluiten, om 15.30 uur, strijden beide eerste teams tegen elkaar. We hopen weer op de steun van ons publiek te mogen rekenen!

1. Oud papier

24 november | 09:00 - 12:00