Granaet 1 wint na ietwat moeizame start van V&V

15 april 2018

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver: de derby binnen de familie Berkenbosch. Het eerste van de Granaet met coach José Berkenbosch moest namelijk aantreden tegen V&V met als coach zoon Ron Berkenbosch. Met bijna perfect weersomstandigheden voor een korfbalwedstrijd ging de wedstrijd om 15.30 uur los. Het was de Granaet die als eerste de korf wist te vinden, al kwam daar direct aan antwoord op van V&V. Het regende de eerste helft geen doelpunten, maar het was de Granaet die met een voorsprong van 9-7 de rust ingingen. In de pauze werd door coach José Berkenbosch benadrukt dat we zeker beter waren, maar met meer overtuiging moesten gaan spelen en dat we dan zeker zouden winnen.

Die overtuiging was de tweede helft dan ook te zien, er werd fel verdedigd en ook aanvallend ging het beter. Arend Mos maakte een paar prachtige kansjes als rebounder van onder de korf, er werden nog een paar strafworpen meegenomen en ook Hanneke Venema droeg nog bij aan een mooi doelpunt voor de Granaet. En omdat er in de verdediging voor werd gezorgd dat V&V nog maar twee keer kon scoren in de tweede helft, werd deze wedstrijd afgesloten met een eindstand van 19 – 9 in het voordeel van de Granaet. Volgende week zaterdag 21 april staat voor de selectie Harich op het programma. Het tweede zal om 14.00 uur starten tegen Harich 2, een belangrijke wedstrijd gezien Harich 2 tweede staat in de competitie en de Granaet 2 derde. Daarna zal om 15.30 uur gestart worden met de wedstrijd. Al met al beloven het spannende wedstrijden te worden, de weersverwachtingen lijken super en we hebben een prachtige nieuwe kantine, dus graag zien we jullie allemaal volgende week zaterdag weer om de selectie naar de overwinning te supporteren!

1. Spokentocht

26 oktober | 19:30 - 23:30