Granaet 1 wint thuis van DWA

11 oktober 2019

Op zaterdag 5 oktober, stond er voor het vlaggenschip van de Granaet DWA/Argo op het programma. DWA stond met 2 punten in de onderste regionen, en de Granaet stond met 5 punten in de top 3. Het was dus zaak om de punten in Dokkum te houden om mee te blijven draaien in de top. Na dat het 2e van de Granaet het goede voorbeeld had gegeven door haar wedstrijd te winnen, was het nu zaak aan het 1e team om dit ook te doen. De Granaet begon goed aan de wedstrijd, en wist al vrij snel te scoren. DWA had hier meteen een antwoord op, dus liet het zien dat ze naar Dokkum waren gekomen om punten te pakken. Gelukkig speelde de Granaet haar spel goed, en na 20 minuten stond er dan ook een terechte 9-4 voorsprong op het score bord. Toch wist DWA voor de pauze terug te komen tot 10-6 door fouten van de Granaet goed af te straffen.

De opdracht voor de 2e helft was simpel. Doorgaan met scoren, en de fouten er uit halen zodat DWA niet in de wedstrijd kwam. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. De wedstrijd werd nooit spannend, maar erg aantrekkelijk was deze ook niet. Vooral omdat de Granaet de 2e helft moeite had haar kansen af te ronden, en goede aanvallen op te zetten. Beide teams wisten om en om te scoren, wat een uiteindelijke stand van 19-12 in het voordeel voor de Granaet was.

Zaterdag speelt zowel het 1e als het 2e team tegen de oude bekende uit Harich, thuis in Dokkum. Voor beide teams is het zaak om de punten thuis te houden. Dus hopen we weer op een boel publiek langs de lijnen!