Granaet 2 wint belangrijk duel tegen Harich

14 oktober 2019

Afgelopen zaterdag mocht de selectie aantreden tegen KC Harich op een gehavend veld in Dokkum. Voor het tweede de taak om punten te pakken tegen een tegenstander die, kijkend naar de stand gewoon verslaan moest worden. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dit geen foute conclusie, want de jonkies (gemiddelde leeftijd in het veld; 21!!) begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Flitsende acties resulteerde in prachtige doelpunten, waar de tegenstanders in eerste instantie maar weinig tegenin kon brengen. Na een ruime voorsprong begon ook Harich te scoren, maar de thuisploeg wist telkens de aansluiting te vinden. Scheidsrechter Roelof van der Broek eindigde de wedstrijd met een 17-12 stand in het voordeel van de Granaet. Door de winst op Harich staat het tweede nu op een gedeelde vierde plek. Met nog twee wedstrijden (resp. Hoogkerk en Rood-Wit) kunnen de Dokkumers deze plaats zeker verstevigen.