Granaet 3 blijft maar scoren en wint ruim van Lintjo 2

22 september 2020

Na een klinkende overwinning op de zoekgeraakte konijntjes van DTL 2, trad het meest ervaren selectieteam aan tegen de korfballers van KV Lintjo 2. Zij hadden twee punten gepakt uit twee wedstrijden en stonden daardoor op de vijfde plaats in de reserve 4e klasse competitie. Zaak om de punten in Dokkum te houden voor de koploper en die gedachte bleek totaal niet misplaatst. De Granaet is geen enkel moment in de problemen gekomen en kon pas na 6 doelpunten, van Jelle, Jeroen, Ronald en Erik, haar eerste tegendoelpunt incasseren.

Onder prima weersomstandigheden gaven de Dokkumers een lesje effectief afstand scoren en stond er bij de rust al een 9-4 voorsprong op het scorebord. Een prima fluitende Sietse van der Veen startte de tweede helft en ook na rust bleef het spelbeeld onveranderd. Waar de rood-zwarte spelers uit Oldeberkoop nog probeerden het tij te keren met een paar wissels, konden ze simpelweg niet op tegen de doelpuntenmachine uit Dokkum.

In tegendeel; de Granaet bleef maar scoren en zo werd het gat met de Lintjo 2 onverbiddelijk groot. Met doelpunten van Erik, Ronald, Martine, Jelle, Trynke, Dineke en Jeroen werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Dokkumers, eindstand: 23-9.

Zo blijft het derde selectieteam van de Granaet koploper én kampioenskandidaat. Volgende week spelen de Dokkumers een uitwedstrijd tegen KC De Pein 2 uit Opeinde. Zij wisten hun wedstrijd tegen WWC 2 niet te winnen (12-9) en staan daardoor op de derde plek met vier punten uit drie wedstrijden.

Doelpuntenmakers: Erik (6), Jelle (6), Ronald (5), Jeroen (2), Martine (2), Trynke (1), Dineke (1)

Wedstrijduitslagen