Granaet B2 niet te kloppen in fenomenale laatste zaalwedstrijd

12 maart 2018

Zaterdag 10 maart mocht De Granaet B2 voor de laatste keer dit zaalseizoen spelen tegen Rodenburg/Sparta B1. Het is een zeer moeilijk seizoen geweest voor onze B2. Zwaar ingedeeld, maar toch een aantal punten weten te behalen wat erg knap is. De vorige wedstrijd tegen Rodenburg/Sparta B1 werd uit verloren met 14 – 2. Makkelijk zou het dus niet worden…
Het fluitsignaal van scheidsrechter Emke Westra had nog maar net geklonken en Hielke Wist meteen al te scoren. Het vak van Max, Elena, Gesine en Sanne stond als een blok te verdedigen waardoor de B2 zelfs vroeg in de wedstrijd op een 2 – 0 voorsprong kwam! Oke, het zou wel eens een mooie wedstrijd kunnen worden, maar dan moesten de spelers van de B2 wel geconcentreerd blijven spelen. Het vak van Hielke, Simone, Susanne en Nienke wist regelmatig te scoren en het andere vak liet geen doelpunten door. Als dit ook andersom zou werken, zou de B2 wel eens 20 doelpunten kunnen gaan scoren, en ik op slagroomtaart moeten trakteren. Dit was niet het geval. De Granaet B2 kwam grotendeels steeds op voorsprong en daarna wist Rodenburg/Sparta B1 weer op gelijke hoogte te komen. Onder de korf had de verdediger van Elena niks te zoeken. Ze pakte de ene bal na de andere. Zowel in de aanval als in de verdediging. Gesine wist mooie lange ballen op Max te geven waar erg veel kansen uit kwamen. Aan het eind van de eerste helft lieten Hielke en Susanne maar weer eens even uitstekende samenwerking zien. Susanne steunde een aantal keer erg goed op Hielke. Een paar acties naar binnen en schijnworpen van Susanne zorgde voor verwarring bij de tegenstander. Inloopballen en afstandschoten, ze zaten er erg lekker in. We gingen de rust in met een 6 – 6 gelijkspel.
Aan het begin van de tweede helft kregen we meteen twee doelpunten tegen. Dit zorgde voor een 6 – 8 achterstand. Gelukkig was Nienke erg gefocust in de verdediging en pakte er veel ballen tussenuit. Door die onderscheppingen scoorde het vak van Max, Elena, Gesine en Sanne. Wat in de eerste helft niet zo goed lukte, lukte in de tweede helft wel. En dat was het afronden van de mooie kansen. We gingen dus weer gelijk op. Toen Susanne de bal op steun kreeg, zag ze haar tegenstander niet helemaal achter haar staan. Ze draait haar om, weg tegenstander en hallo doelpunt! Ivanka, die op de bank zat, hielp de coach zo nu en dan even met een paar handige tips en tops. De twee teams bleven op gelijke hoogte spelen. Na een paar mooie bewegingen kreeg Sanne de bal op een behoorlijk afstandje. Maar we weten nu dat dit niet veel uitmaakt. Sanne ging er namelijk goed voor staan en mikte er twee belangrijke afstand schoten in. De mooie bewegingen en loopacties waren nog niet op! Simone stond samen met Hielke in de punt en maakten beide goede bewegingen. Zo goed, dat er moest worden overgenomen en Simone een heer tegen haar kreeg te spelen die minimaal twee keer zo groot was. Geen stress, Simone kreeg de bal en prikte die er uitstekend in! Dit zorgde voor een zenuwslopende slotfase van een nu al mooie wedstrijd. Jorrit kwam in de ploeg voor Elena die een erg goede wedstrijd speelde. Het was zijn taak om lekker in de punt te gaan spelen. Want met zijn snelheid konden we de wedstrijd wel eens beslissen. Met een voorsprong van 12 – 11 stond het vak van Max, Jorrit, Gesine en Sanne in de aanval. De bal was op de steun en Max besloot maar eens flink te gaan aanvallen tegen zijn ‘draverke’. Met een paar beste schijnbewegingen en mooie acties ging de verdediger van Max het bos in. Max was om zijn heer heen en kreeg een strafworp mee nadat hij werd gehaakt. We stonden nog steeds met 12 – 11 voor met nog 1 minuut te gaan. Een strafworp, veel druk en spanning. Max neemt die strafworp en scoort natuurlijk, bam! Zo eindigt de wedstrijd in een heerlijke 13 – 11 overwinning.
Publiek, bedankt voor jullie aanmoedigingen, spelers van de B2, bedankt voor jullie prachtige wedstrijd en Simone, bedankt voor de heerlijke zelfgemaakte stroopwafeltaart.

1. Oud papier

30 juni | 09:00 - 12:00