Granaet D1 – V&V

29 september 2019

Vrijdagavond 27 september moest De Granaet D1 aantreden tegen de trotse koploper Vlug & Vaardig uit Garyp. V&V had al haar drie wedstrijden vrij eenvoudig gewonnen. Het is een goed op elkaar ingespeelde ploeg met daarnaast de nodige fysieke kracht (7 van de 10 spelers zijn jongen). Vorige week werd de D1 thuis met 0-10 kansloos af gedroogd. Nu dus de return in Garyp. Eenmaal in Garyp ontdekten we dat de shirts nog in Dokkum lagen….. Vlak voor aanvang van de wedstrijd waren de shirts gelukkig alsnog gebracht en meteen moest de jeugd los.

Goswin en Jorrit hadden duidelijk goed op de jeugd ingepraat, want ze waren meteen scherp. De verdediging stond goed en ook aanvallend kregen we de eerste minuten al voeten aan de grond. Er waren de nodige supporters aan de kant en die zagen hoe Bram De Granaet al vroeg in de eerste helft op voorsprong zette. Er werd snel, maar geconcentreerd gespeeld en de kansen bleven komen. Plotseling stond Naomi vrij, draaien en schieten…… 0-2. De voorsprong werd vast gehouden tot de rust. V&V had een tiental schoten niet in een doelpunt om weten te zetten. Geluk? Nee, de schutters moesten telkens onder druk schieten, dus vrije schietkansen waren er niet.

Langs de kant was er enig ongeloof bij de supporters. Hier leek vanavond toch echt wat te halen! De tweede helft werd net zo geconcentreerd begonnen als de eerste. Bram zette een aanval op met Naomi en rondde deze keurig af: 0-3. V&V gaf niet op en voerde langzaam de druk op. Met nog 6 minuten op de klok werd het 1-3. Niet veel later ritselde Jeltsje een strafworp. De kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar Rutger wist het buitenkansje niet te verzilveren. De spanning bleef en werd nog groter toen met nog 2 minuten op de klok de 2-3 werd gescoord. De jeugd keek stiekem zo nu en dan naar de wedstrijdkloklangs de kant en in de slotseconden maakte Jeltsje aan alle onzekerheid een eind: 2-4.

Een heerlijke, leerzame wedstrijd tegen de koploper leverde de volle buit op. Trotse koppies liepen richting kleedkamer voor een welverdiende douche. Dit resultaat laat zien dat dit een ploeg is met potentie. Op naar de volgende tegenstander!

De razende reporter