Granaet E1 kampioen!

26 maart 2019

Zaterdag moest de E1 tegen Wêz Hândich. De E1 staat fier aan kop in haar poule, maar in theorie kon de nummer 2 nog langszij komen. Om dit te voorkomen moest de E`1 ook vandaag winnen.

Ook al zijn de verschillen in de zaal best wel groot met de tegenstanders, ze blijven elke tegenstander serieus benaderen. Dat was maar goed ook, want Wêz Hândich wist het eerste kwart goed bij te blijven. Naomi had een topmeid als tegenstander en die wist dan ook 1-0 te maken. Oei, een achterstand dit keer. Bram wist dit “foutje” snel rechtte breien met 2 inloopballen binnen een minuut. Vervolgens scoorden Bram en dezelfde meid afwisselend, waarna het 3-4 voor ons stond.

Het eerste, spannende kwart was voorbij. Daarna begon het te lopen. Eerst scoorde Martha van afstand, waarna de jongens Rutger en Bram de score opvoerden naar 3-8. Er waren veel kansen, waar de Granaet wat zorgvuldiger mee omsprong. Zo kreeg Rutger een klein kansje, en die moet je Rutger niet geven: 3-9. De Granaet bleef mooie aanvallen op zetten twee inloopvallen verder en een lange bal van Rutger (zijn specialiteit) op Bram bracht de E1, na een lastige begin, een geruststellende 3-12 ruststand.

In de 2de helft was de weerstand gebroken en was het prijs schieten. De 3-16 kwam van de hand van Naomi, waarna ook vandaag alle spelers minimaal één doelpunt hadden gemaakt. Met inloopballen en afstandsschoten bleven de doelpunten vervolgens komen. De tegenstander probeerde van alles, maar vandaag was de Granaet een maatje te groot. In het vervolg wisten alle vijf nog minimaal één keer te scoren en zo eindigde de wedstrijd in een 5-27 overwinning. De E1 is hiermee officieel kampioen: een puike prestatie. De slotwedstrijd van de E1 is volgende week zaterdag om 13.45 uur. Iedereen is van harte welkom om ze ook in het laatste duel aan te moedigen. Tegenstander is dan de F1 van DTL.

Uw razende reporter