Granaet F1 wint zenuwslopend topduel

17 december 2018

Zaterdag 15 december moest onze F1 thuis spelen tegen De Wâlden F1. Een echt topduel, want onze F1 stond voorafgaand aan deze wedstrijd gedeeld eerste en De Wâlden stond derde.

Op het veld moest onze F1 nog tegen de F2 van De Wâlden, nu dus nóg een beter team van De Wâlden. Een beter team, maar ook een ouder team, want stuk voor stuk waren de tegenstanders groter dan die van ons. Oei, oei, oei, zouden we dit wel op redden….?

De F1-jes moesten even wakker worden, want binnen een minuut stonden we 0-1 achter en in no time was het 0-2. Het was duidelijk, we moesten er bovenop zitten! Noa zorgde voor de aansluitingstreffer en maakte er 1-2 van. Het werd nog 1-4 en daarna vielen de goals om en om als rijpe appeltjes van de boom. Na tien minuten spelen stonden we voor het eerst voor: 6-5 onder andere door een loepzuivere hattrick (bestaat dit ook in het korfbal??) van Tim. Goed verdedigend werk was er telkens van Maud en Jildou en daardoor kregen Noa en Tim veel kansen om te scoren. En scoren deden ze! Noa schiet tot afgrijzen van coach Lianne nog regelmatig onderhands. Deze maanballen gaan er ook gewoon van afstand in. Tja, wat moet je dan als coach?? Haha. Met een 10-8 voorsprong werd er uiteindelijk gerust.

Net als in de eerste helft, begon De Wâlden ook wat scherper aan de 2de helft. 10-8 voor werd namelijk 11-12 achter. De spanning steeg in het veld en op de tribunes. Daarna was het echter de beurt aan de broertjes Tim en Bram die met vijf doelpunten op rij de F1 naar winst loodsten. De wedstrijd eindigde in een prachtige 16-13 en daarmee blijft onze F1 gedeeld eerste staan. De F1 heeft met Jildou Elderhuis welkome versterking gekregen. Deze meid speelt in de zaal voor het eerst competitie en doet het erg goed. Vandaag had ze vele mooie vangballen, goede passes. Klasse hoor!