Harich 1 – De Granaet 1

13 oktober 2021

Zaterdag 9 oktober stond voor zowel de Granaet 1 als de Granaet 2 tegenstander Harich op het programma, een uitwedstrijd die gespeeld zou worden in het gelijknamige dorp Harich. Onderweg naar Harich trok de bewolking open en kwam de zon tevoorschijn. Een goed voorteken, in de hoop op een zonnige dag voor de Granaet. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen, trok De Granaet aan het langste eind. Echter, Harich staat bekend als een fanatiek team die zich niet gemakkelijk aan de kant laat zetten. Duidelijk was dat we scherp aan de wedstrijd moesten beginnen.

Nadat het tweede team van De Granaet een goed voorbeeld had gegeven door te winnen met 13-23 was het de beurt aan De Granaet 1. De wedstrijd werd om half 4 ingefloten door scheidsrechter J. R. Kort. De Granaet begon fel aan de wedstrijd en kwam binnen tien minuten op een 0-5 voorsprong. De voorsprong van 5 doelpunten zou geleidelijk door de eerste helft worden uitgebreid tot een voorsprong van 8 doelpunten. De laatste minuten van de eerste helft liet De Granaet de touwtjes even vieren, waarmee de ruststand door Harich werd bepaald op 6-12.

In de pauze gaf coach Henk-Sjoerd Westra enkele functionele aanwijzingen, maar hij liet vooral zijn tevredenheid over het goed spelende achttal blijken. Wel werd duidelijk dat De Granaet na de rust niet moest verslappen om de wedstrijd niet spannender te maken dan deze zou moeten zijn. Harich kwam echter iets scherper uit de rust en scoorde het eerste doelpunt (7-12). Hierna wist De Granaet het initiatief weer terug te nemen en werd de voorsprong uitgebreid tot 10 doelpunten (10-20) door middel van afstandschoten, kleine kansen en doorloopballen. De eindstand werd tenslotte door Harich bepaald op 12-23.

Komende zaterdag (16 oktober) speelt de selectie haar uitwedstrijden tegen ROG. De wedstrijd van het tweede zal starten om 12:30 uur en de wedstrijd van de Granaet 1 start om 15:30.

Wedstrijduitslagen