KV De Granaet 2 neemt het op tegen KC Harich 2, en verliest helaas na een zwaarbevochten strijd

28 januari 2019

KC Harich, een tegenstander die we iedere competitie tegenkomen. In de brandende zon, op een regenachtige dorre herfstdag, of onder de tl-buizen die de zaal verlichten in Balk of in het tolhuispark: iedere keer is het weer een spannende pot. Ook deze zaterdag beloofde het een gevecht te worden tussen beide ploegen. Zowel mentaal als fysiek, want deze tegenstander zijn echte bikkels en gaan door tot het einde van de strijd. Het was dus nog maar de vraag wie er met de winst vandoor ging, aangezien het redelijk aan elkaar gewaagd is als je kijkt naar de statistieken.

Rond de klokslag van 19:00 gaf de scheidsrechter het startsignaal en beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. KC Harich had hun spel veranderd, en dit was lastig te verdedigen. Dames die als een dolle door het veld rende, eigen ballen afvingen en die vervolgens in wat voor hoek dan ook weer omhoog gooide richting de korf. Het spel van KC Harich was ontzettend snel, en de aanvallen waren lang waardoor zij meerdere keren konden schieten. Het was dan ook niet gek, dat zij na tig keren schieten, af en toe er ééntje in mikte. Het spel van de Granaet daarentegen was een stuk rustiger. Toch wisten wij na een aantal mooie aanvallen, ook de korf te vinden wat ervoor zorgde dat we ondanks dat we achter de feiten aan liepen, mooi konden aansluiten qua scoren.

Ook in de tweede helft was dit nog steeds het geval. Coach Jabic de Jager vond het tijd om te wisselen. Soms is een frisse energie niet geheel verkeerd voor het spel. Karsten betrad het spel, en ook Else mocht haar entree maken binnen de zwarte lijnen. Dit zorgde voor een boost bij de thuisploeg, het stuivertje viel namelijk nu een keer onze kant op. Het stond 12-11. Harich liet zich niet van hun stuk brengen, en scoorde een reeks doelpunten achter elkaar. Het stond 15-17 met nog 5 minuten te spelen. Ook de Dokkumers hadden de slag inmiddels te pakken, en vochten door tot het einde. Er stond een goede verdediging waardoor de Granaet rustig aanvallen konden opzetten, en deze mooie aanvallen te bekronen met twee doelpunten. Het stond 17-17 met nog twee minuten te spelen. “Wie ging er met de winst vandoor?” was de vraag die de spelende ploegen zichzelf stelden. Ook de tribune was inmiddels goed gevuld en ging volledig los. Spanning ten top. Het was Harich die in bezit was van de bal in de laatste minuut. Vanaf de middellijn werd er geschoten en de korf werd gevonden door deze onmogelijke bal. Het stond 17-18. De Granaet had nog één kans om nog een puntje af te snoepen van Harich, door de stand op 18-18 te brengen. Helaas lukte dit niet, het was namelijk Harich die nog een keer de bal door het gele mandje heen mikte in de laatste 5 seconden. Eindstand 18-20.

Een toch wel terechte uitslag. Voor het tweede is het nu van belang om volgende week punten te pakken. Dit was namelijk de derde wedstrijd verlies op rij, terwijl we juist zo lekker gingen. Willen wij de vierde plek behouden, moet er dus volgende week gewonnen worden. KV Flamingo’s uit Buitenpost komt bij ons op bezoek. Een tegenstander waarvan wij de vorige wedstrijd hebben gewonnen. Ondanks dat, moeten wij deze geelrode korfballers niet onderschatten. Graag zien we jullie allemaal bij deze pot in het Tolhuispark. Tot volgende week!