KV De Granaet gaat goed het nieuwe jaar in, en wint van buurtje KV DTL

13 januari 2019

Na een aantal weken vrij met fantastische feestdagen, mocht de Talsma formatie aantreden op 12 januari tegen de buurtjes KV DTL. Het beloofde een spannende pot te worden, want beide ploegen wouden graag wat extra punten erbij om toch wat met een relaxter gevoel het nieuwe jaar in te gaan. Het tweede van de Dokkumer korfbalvereniging, gaf helaas niet een goed voorbeeld. Zij verspeelde namelijk hun eerste 2 punten in deze zaalcompetitie waardoor ze nu hun koppositie moeten delen met 2 tegenstanders. De opstelling van het eerste was iets anders dan we gewend waren. Doordat er een tweetal spelers op wintersport waren, mochten Anne-Ruth en Karsten beginnen in de basis.

Na een dikke uitloop van de wedstrijd van 2, floot de scheidsrechter A. Postma om 19:20 in. Zoals al eerder vermeld werd, dacht men dat dit een spannende pot zou worden. Helaas werd na minuut 1 al vrij duidelijk dat de Granaet de wedstrijd in handen had, en stond na 15 minuten spelen al op een 9-1 voorsprong. Lisanne en Hanneke waren medeverantwoordelijk voor doelpunt nummer 10 en 11 in deze wedstrijd. Zij mikte namelijk beide raak na mooi samenspel met hun vak. Met nog 6 minuten te spelen stond het 11-3 voor de thuisploeg. Anne-Ruth maakte het laatste doelpunt voor de rust voor de Dokkumers, en DTL wist nog drie keer te scoren in deze laatste minuten voor het rustsignaal. Met een tussenstand van 12-6 gingen beide ploegen de kleedkamers in voor een welverdiend rustmomentje.

De tweede helft werd geopend door de Hantumers. Karsten maakte hierna zijn tweede doelpunt van de avond en zette de stand op 13-7. Lisanne was “on fire” en schoot ze er vanuit alle hoeken in. Zij maakte de twee volgende doelpunten en zette daarmee de stand op een 15-8 en de 17-11. DTL begon wat los te komen en scoorde ook iets makkelijker als in het begin van de wedstrijd. Ook zij lieten mooie acties zien, en rondde kansen mooi af in de korf. Met nog 5 minuten op de klok stond het 19-14 voor de Granaet. De buit was vrijwel zeker binnen. Nu moesten we na een aantal slordige aanvallen mooi korfbal laten zien van coach Henk Sjoerd. Jelle en Karsten wisten beide nog een puntje op hun naam te zetten, door nog 2 leuke doelpunten te maken. DTL had de smaak wat meer te makken, maar helaas te laat. Zij scoorde nog drie keer voor het laatste fluitsignaal wat de eindstand op 21-17 zette.

De eerste punten van het jaar zijn binnen, waardoor de Granaet mooi op plekje nummer 4 staat in de ranglijst. Volgende week moet de selectie afreizen naar het mooie Groningen, waar zij het beide op moeten nemen tegen studentenvereniging de Parabool. Zowel het eerste als het tweede van deze paars hemden, staan bovenaan in de competitie. Dit wordt volgende week uiterst lastig: maar er is absoluut niks onmogelijk! Verder willen wij iedereen bedanken die is komen kijken. Wat een publiek, dat speelt toch een stuk leuker! Graag zien we u bij de volgende wedstrijd weer. Tot dan!